09.02.2020

Domácí turnaj elévů se stříbrným úsměvem

V neděli (9.2.2020) byl na programu již v pořadí sedmý turnaj elévů. Naši hráči se představili na domácí půdě, na které se chtěli svým herním projevem vyšplhat až na ty nejvyšší pomyslné příčky. V cestě ovšem stály tyto týmy: FbK Horní Suchá, FBC AGA24 Český Těšín, Florbal Exelsior Havířov a FbC KOVO KM Frýdek-Místek.

V prvním zápase celého turnaje nás čekal tým z nedaleké Horní Suché, který měl velice rozmanité a početné zastoupení. První minuty utkání byly z obou stran mírně ospalé, což se projevovalo na rychlosti hry. Oba celky se ovšem velice tlačily do zakončení, což znamenalo hodně práce pro všechny zúčastněné brankáře, kteří si vedli velice dobře. Zhruba od poloviny první půle se k našim svěřencům dostavil budíček, který znamenal zvýšené tempo a chtíč vyhrát, což se projevilo na poločasovém skóre. Ve druhé polovině navázali hráči na zlepšený výkon v druhé polovině první půle a s přehledem si dokráčeli pro první vítězství v turnaji. 
Po jednozápasové pauze nás čekal soupeř z Českého Těšína, na kterého hráči nastoupili v úvodu utkání velice aktivně. Od začátku zápasu naši hráči udávali tempo utkání, držení míčků bylo převážně na naší straně, což vedlo k vytvoření si dostatečného počtu gólových příležitostí, které z velké míry byly také proměněny. Nutno zmínit, že byly k vidění i velice pohledné kombinace, které skončily vstřelenou brankou, a byla radost, se na ně podívat. V tomto zápase hráči nedali Českému Těšínu sebemenší šanci a připsali si druhé vítězství v turnaji. 
V třetím zápase na nás čekal městský rival Florbal Exelsior Havířov. Zde byly k vidění v celku rozdílné hrací hřiště, kdy na jednom byli lepší hráči z Exelsioru Havířov a na té druhé naši hráči. Bojovnost byla znát po celé hale, zápal a chuť pro hru byla opravdu veliká, což také dokazoval fakt, že toto utkání bylo velice pohledné. Utkání se lámalo v první půli, kdy na jednom z hřišť hráči Florbalu Havířov nasázeli našim borcům během chvíle několik branek, které znamenaly rozdílné manko, které se už nepodařilo v dalším průběhu smazat. Kluci si vytvořili hned několik gólových příležitostí, ale brankáři Exelsioru byli proti. Po urputném boji se připisovala první prohra na turnaji.. 
V posledním utkání nás čekal soupeř z Frýdku-Místku. Kluci věděli, o co se hraje a vnitřní motivaci nezapomněli někde v šatně, ale vzali ji s sebou na hřiště a bylo to znát. Zápas byl obdobný zápasu s Horní Suchou, jen s rozdílem, že kvalitním a pohledným florbalem se hráči prezentovali již od prvního hvizdu utkání. Zápas z naší strany měl dobré tempo, hráči ukazovali individuální dovednosti a také týmového ducha a spolupráci v podobě krásných souher, které v některých případech skončily vstřelenou brankou. Zasloužená třetí výhra.

Turnaj jsme tedy zakončili s bilancí tří výher a jedné prohry. Naši borci skončili na výborném druhém místě v turnaji, ale hlavně si ho náležitě užili, předvedli své florbalové dovednosti, a to za výborné podpory domácích fanoušků (rodičů a nejen jich), za což jim patří veliké DÍKY, tak samo jako našim svěřencům za velice kvalitní turnaj!!! 
 

Zpět na výpis článků