15.02.2020

Přípravka bere zlato i na Dubině

Tým přípravky složený z dětí ročníku narození 2011 a mladší v sobotu 15.2.2020 odehrál další soutěžní turnaj. V brzkých ranních hodinách se tentokrát kvůli velké marodce a také začínajícím jarním prázdninám v šatně haly na Dubině sešlo pouze sedm našich hráčů, aby odehráli další porci zápasů proti domácím Vítkovicím, Opavě, Bohumínu a Českému Těšínu.

1. SFK Havířov - 1. SC TEMPISH Vítkovice 7:4

Už v osm hodin ráno byl na programu zápas proti Vítkovicím a naši kluci do něj vstoupili pravou nohou. Podařilo se jim v úvodu utkání vstřelit první branku zápasu a poté srdnatě bránit střelecké pokusy klíčových hráčů soupeře. Jednogólovový náskok jsme navýšili v druhé půlce první poloviny a na snižující branku soupeře jsme rychle odpověděli třetím přesným zásahem do soupeřovy branky. Ve druhém poločase jsme stejně jako v tom prvním měli o něco málo více ze hry a proto jsme poprvé v sezóně mohli zažít pocit jaké to je porazit Vítkovice.

1. SFK Havířov - S.K. P.E.M.A. Opava 6:1

Při posledním měření sil nás v Krnově opavští svou dravostí dokázali porazit a proto jsme čekali přetěžký zápas. Úvodní slovo měl soupeř, jehož nejlepší střelec o sobě dal vědět prakticky hned po úvodním buly - 0:1. S vyrovnávací brankou došlo bohužel ke krvavému zranění našeho Matyáše, který se naštěstí po pár minutách oklepal a do utkání ještě stihl zasáhnout. Naši kluci však bez Matyho v pěti lidech zapnuli na rychlejší pohon a nasázeli soupeři do konce prvního poločasu několik branek. Soupeř pak ve druhém poločase ještě několikrát nebezpečně zahrozil, jenže Sebík v bráně byl velice pozorný. Branky už dávali jen kluci v modrých dresech SFK. Celkem šest vstřelených gólů znamenalo jednoznačné vítězství našeho týmu a odplatu žluťáskům z Opavy za turnaj v Krnově.

1. SFK Havířov - 1. SC Bohumín 10:4

Do třetího zápasu s vidinou vítězství v turnaji vletěli kluci jako uragán a během tří minut jsme vedli 5:0. Poté se náš brankostroj zadrhl a sem tam jsme nedůsledným bráněním nechali vyniknout i hráče soupeře, nicméne nakonec deset vstřelených gólů nám zajistilo další tříbodový zisk v turnaji.

1. SFK Havířov - FBC Český Těšín 7:4

Očekávaný úbytek sil se dostavil v úvodu čtvrtého zápasu proti Těšínu. Agilní vzrůstově menší hráči z polského pohraničí našim hochům v úvodu utkání velice dobrým pohybem způsobovali neočekávaný problém. Jinak řečeno, v prvním poločase havířovští měli těžké nohy a i přes vedení SFK 3:2 byl Těšín do poločasu lepším týmem. Ve druhém poločase naši kluci ze sebe vydali zbytky sil a především individuálníma schopnostma i posledního soupeře přehráli.

Klukům patří pochvala za čtyři výhry v tak malém počtu hráčů. Dnes nám dost vázla kombinace, avšak individuální dovednosti hráčů jdou turnaj co turnaj viditelně nahoru, což je momentálně důležitější, zhodnotil dnešní turnaj trenér Ficenc.

Díky rodičům za dopravu dětí do Ostravy a podporu v hledišti!

Zpět na výpis článků