03.03.2020

Starší žáci nasázeli FBC Ostrava 10 branek

Kdyby byla letošní nejvyšší soutěž starších žáků rozdělena do dvou výkonnostních košů, bylo by to jistě přínosnější pro rozvoj hráčů. Šest týmů s určitou kvalitou doplňuje dalších pět „horších“, které herní kvalitou odpovídají spíše týmům z nižší soutěže. K patnáctému utkání sezóny 2019/20 nastoupili naši starší žáci proti týmu FBC ČPP Ostrava, se kterým v prvním kole sehráli vyrovnanou partii se šťastným koncem pro naše hochy. Jednalo se tedy o druhé měření sil s Ostravou, ke kterému naší kluci přistoupili s maximální pokorou a respektem k soupeři.

1. SFK Havířov - FBC ČPP Ostrava 10:2

Úvod utkání nenabídl nic zajímavého. Hra byla plná soubojů u mantinelů a kouskována častými fauly tělem. Skóre otevřel ve třetí minutě náš Alex Foltyn střelou ze středu hřiště po přihrávce Radka Stolarika. Popisovaný obraz hry vydržel až do konce první třetiny, ve které se ještě stačil jednou prosadit soupeř a to konkrétně špatně pohlídaný Ondřej Chwalek a vzápětí náš Šimon Jandák.

Druhá třetina byla o poznání zajímavější a hezké akce havířovských vyústily ve tři vstřelené branky. Prosadili se opět Stolarik a Jandák a třetí branku si vstřelil sám v utkání často s rozhodčíma diskutující Jakub Homola z FBC.

Třetí třetina byla v režii Ondry Matznera s Radkem Stolarikem. První jmenovaný v ní zaznamenal tři přesné zásahy a slavil hattrick v jedné třetině. Stolarik jej napodobil dalšími dvěma přesnými zásahy a na konci stav korigoval na konečných 10:2 pro 1. SFK Havířov ostravský Tomáš Friedrich.

Bojovné utkání svěřenci trenéra Filipa Kubíčka trpělivou hrou dovedli do vítězného konce, i přes vysoký rozdíl ve skóre je třeba zmínit, že utkání patřilo mezi ty kvalitnější.

Dohrávka kola - derby proti Torpedu Havířov je na programu ve čtvrtek 5.3.2020 od 16:45 v městské sportovní hale a tímto na zápas všechny čtenáře našeho webu srdečně zveme.

Zpět na výpis článků