07.10.2020

Stříbrní mladší žáci z Bystřice

Mladší žáci vyjeli na další turnaj, který pořádal tým FbC Coyotes Jablunkov. Místo konání pro tento turnaj pořadatelé zvolili nádhernou halou v Bystřici n/O., ve které ovšem nemohli být přítomní diváci, což ovšem v konečném důsledku na atraktivitě jednotlivých zápasů neubralo.

Z.F.K. Petrovice byl náš první soupeř na turnaji. Do utkání jsme vstoupili s velikou vervou a chuť po gólech z naší strany byla cítit na sto honů daleko. Uběhly necelé 3 minuty zápasů a naši hráči se prezentovali velice povedenými kombinacemi na útočné polovině, což znamenalo velice rychle vedení 3:0 a slibný start do turnaje. Od té doby ovšem naše aktivita směrem dopředu uvadala a zápas se již odehrával ve velice tréninkovém tempu. Po jistých individuálních akcích, zejména ve druhé polovině, kdy každý z hráčů to chtěl urvat na sebe a každý chtěl mít kanadský bod, bylo konečné skóre na výsledné tabuli „pouze“ 6:0 v náš prospěch, přičemž kdybychom zůstali u týmové hry, tak na výsledné tabuli mohlo svítit dvojciferné číslo.

Druhý zápas na turnaji představovalo městské derby, které jsme odehráli se Slovanem Havířov. Tempo hry bylo od začátku z obou stran velice vysoké, ovšem doplněné o značnou míru nervozity, která svazovala dovednosti hráčů obou celků. Chyb v zápase bylo nespočet. Ono vlastně, všechny góly, které v zápase padly (celkově 4), byly po individuálních chybách. Prvně do vedení šel Slovan, kdy potrestal náš nedůraz v předbrankovém prostoru, který znamenal klid a pohodlí pro útočícího hráče Slovanu při dorážce. Ke srovnání došlo po individuální akci, kdy si Jirka Galla dokázal poradit hned se třemi hráči najednou a úspěšně zamířil mezi nohy brankáře. Do vedení jsme šli po nepozornosti celé pětky Slovanu, kdy Kuba Maceček rychle rozehrál úder z rohu hřiště, kdy kvalitní přihrávkou po zemi našel diagonálou Danyho Mrózka, který se v zakončení z první nemýlil. Vedení nás stála individuální chyba obránce, která ovšem byla zapříčiněna špatným postavením všech útočících hráčů na vzdálenější straně, což znamenalo odebrání míčku našemu obránci a únik útočícího hráče proti Kubovi Tyčovi, kterému útočící hráč nedal sebemenší šanci, jelikož přesně zamířil pod tzv. teploměr. A tak tento zápas vítěze nenašel a remíza byla na světě. 

S FbC KOVO KM Frýdek-Místek jsme se již potkali na prvním turnaji v Bohumíně, kde to výsledkově nevyšlo a nyní v Bystřici to výsledkově nedopadlo opět. V úvodu zápasu jsme byli hlavou všude jinde, jen ne na hřišti. Než jsme se vzpamatovali, bylo tzv. vymalováno za pár minut, po kterých jsme museli dohánět čtyřbrankové manko. Soupeři jsme značně ulehčili práci poté, co jsme faulovali jak smyslu zbavení. Tři nájezdy pro Frýdek, z toho dva úspěšné. Naše kluky ovšem musíme pochválit za druhou polovinu, kdy došlo k značně zlepšenému výkonu, a i hrozivě vypadající skóre na tabuli nechtěli nechat bez boje. Podařilo se snížit dvěma kontaktními góly a hru se nám dařilo převážně v druhé polovině diktovat. V konečném důsledku to sice na výhru nestačilo, Frýdku jsme podlehli 4:7, nicméně zkušenosti pro hráče k nezaplacení a další kvalitní zápas v sezóně za námi. 

Poslední zápas nás čekal proti domácímu týmu FbC Coyotes Jablunkov. Trenéři klukům dali motivačně nesprávnou informaci, že pokud chtějí být celkově v turnaji druzí, musí vyhrát o 8 a více branek. V konečném důsledku se tato motivace osvědčila. Kluci od začátku zápasu si šli za svým stanoveným cílem – nastřílet co nejvíce branek a dle toho vypadala hra. V tomto zápase fungovali hráči od začátku dokonce jako jeden TÝM, za což jim patří veliké poděkování a respekt ze strany trenérů. Kluci si zodpovědně dokráčeli pro vysoké vítězství 11:1 a zaslouženě si dokráčeli pro celkové velice krásné druhé místo na turnaji!
 

Zpět na výpis článků