17.10.2020

První turnaj elévků

Svůj první turnaj v sezóně 2020-21 stihli před koronavirovou pauzou nakonec odehrát všechny naše věkové kategorie. Jako poslední se dočkali elévci, kteří v neděli 11. října 2020 dle rozpisu vyrazili na turnaj ve Stonavě. Turnaj se z hygienických důvodů uskutečnil bez přítomnosti rodičů a diváků. K vzájemnému měření sil se mělo sjet jako obvykle pět týmů a každý z nich měl odehrát čtyři zápasy. Bohužel z nejasných důvodů nedorazil tým TJ Slovan Havířov a proto se ostatní týmy musely spokojit s kratší verzí turnaje.

Právě nepřítomný Slovan byl prvním soupeřem, kterého jsme měli vyzvat. Premiéra elévků se tedy uskutečnila proti Toro Salibandy Ostrava. Pro nás zcela neznámý tým vstoupil do utkání s prakticky nulovým respektem proti našim ostřílenějším chlapcům a v úvodu zápasu si vypracoval až tříbrankové vedení. To však naši kluci zanedlouho smazali a překlopili skóre na naši stranu. S postupem času jsme začali hrát více na míčku než v úvodu zápasu a s tímto přicházelo spoustu gólových příležitostí. Sympaticky hrající soupeř také vstřelil ještě několik branek, avšak ve druhém poločase utkání už nedokázal dále vzdorovat a dovolil našim hráčům vstřelit velkou porci branek.

Ve druhém utkání jsme vyzvali kvalitního soupeře z Horní Suché. Bojovný vyrovnaný zápas bohužel poznamenala časoměřička, která se světelnou tabulí hrála videohry a tak místo abychom hráli tak jsme řešili pro nás nespravedlivě ukázaný stav. Na jednom hřišti se hrálo jako na houpačce, tři góly my a tři góly soupeř, na druhém hřišti měla o něco navrch herně Suchá, ale kluci vzdorovali co jim nohy běhaly. V závěru utkání kdy jsme doháněli jednobrankové manko se nám nakonec soupeř gólové utrhl a v tomto nejvyrovnanějším utkání turnaje zvítězil.

K poslednímu utkání dne jsme nastoupili proti týmu MVIL Ostrava. Několik hokejistů v řadách florbalového MVILu se umělo hezky individuálně uvolňovat, avšak bránit jim vůbec nešlo. Naši kluci si proto z vesela zastříleli a nastříleli celkem 32 branek.

Na turnaji jsme skončili druzí za Horní Suchou a s vědomím, že je to na nějakou dobu ze zápasů vše jsme se rozešli do svých domovů.

Udržujme se doma v kondici, dodržujme opatření a věřme v brzký návrat na palubovky. 

Výsledky 1. turnaje elévků:

1. SFK Havířov - TJ Slovan Havířov -:-
Toro Salibandy Ostrava - 1. SFK Havířov 7:24
1. SFK Havířov - FbK Horní Suchá 12:17
1. SFK Havířov - 1. MVIL Ostrava 32:13

Zpět na výpis článků