30.04.2021

Slíbil, že přijde a přišel! Za šest let skvělým hráčem

Není to nic neobvyklého, že mladší sourozenci jdou ve stopách těch starších. Zcela to platí u Jirky Gally, který se po vzoru bratra Lukáše stal florbalistou. Kdyby se tak nestalo, hrál by nejspíše americký fotbal. Jirka je florbalista s vzácnou vlastností - nic nevypustí. Když se dělíte při tréninku na týmy, prostě chcete hrát s nim!

Ahoj, jak zvládáš školu z domova? Těšíš se, až se školy opět otevřou?
Ahoj, snažím se zvládat vše, ale líp by to bylo ve škole. Těším se, až je otevřou.

Jaké jsou tvé koníčky, záliby a jak trávíš volný čas?
Chodím dost ven na zahradu, kde si hraju s naším psem Dastym. Občas si jdu zaběhat a rád si i zacvičím. Ale také prosedím nějaký ten čas u PS4, mobilu a rád si poskládám Rubikovou kostku.

Můžeš popsat své florbalové začátky? Jak ses dostal k florbalu?
K florbalu mě přivedl můj brácha. Nejdřív jsem to zkoušel s ním na tréninku, ale tam se mi moc nedařilo. Rychle jsem to vzdal a už jsem nechtěl mít nic společného s florbalem. Tehdy jsem jen s mamkou jezdil vyzvedávat Lukyho z tréninku. Tak o měsíc později se mě zeptal Tomáš Ficenc: „A kdy si přijdeš zahrát ty Jirko?“ Tehdy jsem na to plácl jen tak….:“Příště“, a počítal jsem s tím, že se na to zapomene. Ale další trénink opět padla stejná otázka a mě už nezbývalo nic jiného než splnit to, co jsem slíbil. Ale tentokrát jsem začal chodit do přípravky, kde jsme byli na tom všichni stejně.

Kdyby neexistoval florbal, jaký sport by sis vybral?
Americký fotbal.

Na jakou stranu držíš florbalku a proč zrovna takto?
Nalevo, jako Luky.

Jaký je tvůj nejlepší zážitek s florbalem?
Stupava cup, Brno…je jich hodně. Ale výjimečný pro mě byl turnaj Ostrava cup v roce 2019. Tehdy jsme sice za elévky nepostoupili do finálových bojů, ale potom jsem šel fandit kamarádům v přípravce. Po svolení našeho trenéra jsem mohl jít za kluky na střídačku, kde jsem jim mohl držet palce a radit současně. Dohrávali semifinále a pak je čekal napínavý souboj ve finále. Skončili tehdy na 2. místě a já si vyzkoušel fandění a podporu kamarádů z trenérského postu. To bylo skvělé, dokonce jsem dostal i medaili.

V čem je brácha lepší a v čem horší hráč než ty?
Určitě je lepší v kličkách, běhání, má lepší kondičku, ….asi ve všem. Mám co dohánět :)

V čem budeš lepší, až se opět otevřou brány sportovních hal?
Už teď mám velkou chuť si zahrát v hale, porovnat síly s ostatními kamarády. Určitě se budu více snažit a užívat si každého tréninku, zápasu.

Jak se podle tebe pozná dobrý trenér?
Má hodně zkušeností a naučí nás vše potřebné, abychom byli dobrý tým. 

Máš dobrého trenéra?
Ano.

Chtěl by ses v budoucnu stát trenérem?
Možná, někdy, to bych ale musel mít více zkušeností.

Zpět na výpis článků