29.09.2021

Dorostenci zvládli derby s Torpedem a v 1. lize ukazují svou sílu

Ostrý start do soutěží mají za sebou naši dorostenci. Jako první z našich týmů sehráli 12.9. soutěžní zápasy s Vítkovicemi a FBC Ostrava. Pak v neděli 26.9. k utkání nedorazily Otrokovice z čehož byla kontumační výhra a v pondělí 27.9. hráli za pěkné kulisy derby s Torpedem na hale Slavia v Havířově. Po prvním odehraném košovém kole jsou dorosti druzí za Vítkovicemi.

Dorostenecká liga se hraje systémem výkonnostních košů. Celkem 15 týmů je rozděleno do tří pětic. 
Z prvního koše po odehrání jednoho košového kola (4 zápasy) sestupují dva nejhorší a postupují do něj dva nejlepší z druhého koše. Stejně to je u košů 2 a 3. Náš tým byl nalosován do nejvyššího koše spolu s Otrokovicemi, Torpedem Havířov, FBC Ostrava a Vítkovicemi.

Vlivem nemocí dorostenci odehráli všechna utkání v oslabené sestavě. Stačilo to však na výhry proti FBC Ostrava (9:2) a nad Torpedem Havířov (5:4). Na Vítkovice dorostenci nestačili a podlehli 2:7. Utkání s Otrokovicema bylo kontumováno (5:0).

Tabulky košů 1. kola: https://www.ceskyflorbal.cz/prvni-liga-dorostencu

Z prvního koše sestoupili do druhého FBC Ostrava a Panthers Otrokovice. Naopak do prvního koše z druhého postoupili brněnští Bulldogs a Gullivers.
Za druhé místo v prvním koši získali naši dorostenci 9 kvalifikačních bodů z 10 možných do celkové tabulky, která bude rozhodovat o nasazování týmů do play off.

Nejlepšími střelci týmu jsou prozatím Alex Foltyn a Radek Stolárik, nej nahrávačem je aktuálně Ondra Matzner.

Celková tabulka dle kvalifikačních bodů je zde:
https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/prvni-liga-dorostencu-D/tabulka/

Průběžné statistiky naleznete zde:
https://www.ceskyflorbal.cz/druzstvo/29068/statistiky/prehled
 

Zpět na výpis článků