18.10.2021

Předsezonní turnaje elévy výrazně posunuly

Řadu přípravných turnajů odehráli elévové během léta. Zápasy v Bohumíně, Prague Games v Praze, Ostrava cup, Moravian cup v Olomouci, turnaj pěti týmů v Bolaticích, to je výčet florbalových turnajů, které naši elévové absolvovali jako přípravu na novou florbalovou sezónu. O tom, že to byla příprava kvalitní jsme se přesvědčili tuto sobotu na domácí hale, kde elévci odehráli první soutěžní turnaj sezóny 2021/22. O soutěži elévů a prvním proběhnuvším turnaji si přečtěte v článku.

Kategorie elévů (děti 10 let a mladší) hraje Moravskoslezskou ligu, která se nehraje formou dlouhodobé tabulky, ale formou jednodenních turnajů. Zhruba jednou za měsíc se sjede pět týmů z našeho kraje (celkem soutěží 25 družstev) dle losu na jedno místo a tam sehrají utkání každý s každým, vyhodnotí se pořadí a žádná další tabulka se nevede. Utkání se hrají souběžně na dvou hřištích 20x10 metrů v počtu tří hráčů v poli a jeden brankář a výsledky z obou hřišť se na konci sčítají do jednoho výsledku.
Dvě hřiště dávají možnost trenérům do zápasů zapojit větší počet hráčů. Naši elévové nastoupili na domácím turnaji v počtu 16 dětí, z toho byli dva brankáři. Některé děti z důvodu nemoci bohužel musely zůstat doma.

Komentář k jednotlivým zápasům a celkové shrnutí:

TJ Slovan Havířov - 1. SFK Havířov  4:34
Na úvod jsme se utkali s městským rivalem. Potkali jsme se naposledy na konci prázdnin na Ostrava cupu, kde jsme dvakrát vysoko zvítězili. Tam měl soupeř více než půl týmu cizích hráčů, tak jsme očekávali, s kým nastoupí tentokrát. Bylo jasné, že dva hráči na přestup z TORO Ostrava a několik málo nováčků nemohlo s našimi zkušenějšími kluky sehrát vyrovnanou partii a tak se na hřišti odehrával souboj kočky s myší. Individuální akce našich kluků i pěkná souhra celých trojic vyústily ve 34 vstřelených branek do sítě soupeře. Utkání jsme zvládli, tak jak jsme si předem řekli a netrpělivě jsme vyhlíželi zápas další.

FBC Letka Toman Finance Group - 1. SFK Havířov  4:20
Letkaři nás v posledním předsezonním turnaji v Bolaticích pořádně prověřili ve finále. Tam se o našem vítězství rozhodovalo až v nájezdech, které následovaly po remíze v řádné hrací době. Nicméně tentokrát naši kluci od první minuty ukázali svou velkou převahu a během prvních pár minut nebylo pochyb o tom jak zápas dopadne. Akce střídala akci a naši kluci s chutí nastříleli dalších dvacet gólů.

1. SFK Havířov - FbC KOVO KM Frýdek-Místek  13:12
Souboj o první místo. Utkání jsme začali dobře a vypracovali si až tříbrankový náskok, jenže pak se naše mašina zadrhla. Skvěle chytající brankáři Frýdku byli pro naše střelce noční můrou a několik šikovných hráčů soupeře dokázalo pomalu stahovat náš náskok. Chvíli před koncem Frýdek dokonce o branku vedl, ale smršť několika našich gólů v závěru rozhodla o velice těsném vítězství SFK. Takové zápasy potřebujeme hrát, protože výhry o dvacet a třicet branek nás nikam dál neposunou. Tímto míří pochvala do Frýdku a těšíme se na další vzájemný zápas.

Celkově jsme si na prvním turnaji dobře zahráli, kvalita soupeřů byla pro nás naštěstí vzestupná. Máme před sebou dalších osm ligových turnajů a uspořádáme také nějaké turnaje a zápasy navíc. Ti nejsnaživější absolvují také těžší turnaje proti starším dětem za mladší žáky. Proto nezapomínejme na ovoce, ve kterém jsou vitamíny a ty nám přes zimu pomohou udržet se fit.

Tomáš Ficenc

Zpět na výpis článků