27.11.2021

Starší žáci A dohráli základní část soutěže

Po rozvolnění protiepidemiologických opatření, které se týkaly sportů na přelomu měsíců duben/květen naši hráči absolvovali nemalý počet tréninků, a hlavně nespočet zápasů na letních turnajích. Od této zátěže jsme očekávali nasbíraní nových zkušeností z těžkých utkání, a hlavně natrénování daných prvků v tréninkovém procesu, které byly rozčleněny do jednotlivých cyklů. To vše se mělo následně projevit v Moravskoslezské lize starších žáků. A jak se nám to povedlo?

    Moravskoslezskou ligu starších žáků hraje v letošní sezóně 2021/22 celkem 10 týmů. Na úvod soutěže byla základní část, která nesla formát každý s každým jeden zápas. Následně se tabulka rozdělila na dvě výkonnostní skupiny. A jak jsme si vedli v základní části my a do které skupiny patříme nyní?

1. utkání vs. FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 10:6 (1:1, 3:3, 2:6).
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-290362.htm
    V prvním zápase ligy jsme se potkali s FBC Ostravou, se kterými jsme měli zápornou bilanci z letních turnajů. O to větší motivace byla tento Ostravský celek porazit, což se také povedlo. O vítězi rozhodla zejména efektivita v poslední třetině. V tomto zápase zaznamenal úctyhodný počin Danek Kantor, který v zápase zaznamenal 5 branek a 2 asistence. 
2. utkání vs. FbC KOVO KM Frýdek-Místek 13:3 (7:3, 1:0, 5:0)
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-292183.htm
    Začátek druhého ligového utkání se nesl v duchu gólových hodů, jelikož první třetina skončila v náš prospěch 7:3. Druhá třetina byla v poklidnějším tempu a herním projevu i co se týče vstřelených branek. Ve třetí třetině už to byla z naší strany dominance. V utkání bodovalo celkem 9 našich hráčů. Nejvíce bodů zaznamenal Vojtěch Sasin (4 góly a 3 asistence). 
3. utkání vs. FbC Coyotes Jablunkov 15:1 (3:0, 7:1, 5:0).
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-294260.htm
    Do utkány jsme si s hráči stanovili dva cíle: dát co nejvíce branek, což se nám podařilo. Zápasový cíl byl stanoven na 15 branek. Druhým cílem bylo neobdržet branku. Splnění cílů nám tedy vyšlo pouze z poloviny. Zápas představoval dominanci z naší strany v držení míčku, která se projevila také na výsledném skóre. 
4. utkání vs. FBC Vikings Kopřivnice 6:3 (4:2, 0:0, 2:1)
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-294317.htm
    Velice složitý zápas z našeho pohledu. Každá naše branka byla velice vydřená. Soupeř byl velice houževnatý, velice fyzicky zdatný. Kopřivnice po FBC Ostravě pro nás představovala konečně těžšího soupeře, kdy jsme v zápase museli předvést téměř vše ze svých schopností a dovedností. 
5. utkání vs. FBC Intevo Třinec 5:0 (0:0, 4:0, 1:0)
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-295593.htm
    Z našeho pohledu nejméně povedený zápas. Herní myšlení v zápase dosahovalo úrovně zhruba elévů. Žádný nápad do kombinace. Pohybem jsme představovali spíše hlemýždě nežli florbalisty. Po individuálních akcích jsme se dokázali celkem 5x prosadit, což znamenalo další tři body do tabulky – ale celkový týmový výkon byla jedna velká naprostá hrůza. Nebýt našich brankářů (Robert Grim, Šimon Janša), tak jsme zápas nevyhráli. Chytali výborně, což je standartní výkon ve všech utkáních! 
6. utkání vs. FBC MR elektro Český Těšín 9:0 (2:0, 4:0, 3:0). 
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-299766.htm
    Těšín, kterému odešli lepší hráči do Vítkovic, pro nás představoval také velice schopného soupeře, ačkoliv výsledné skóre tomu neodpovídalo. Velké poděkování patří Těšínu za akceptaci odložení zápasu z důvodu velkého počtu karantén našich hráčů. Do útočné fáze náš výkon byl velice dobrý. Co se ale týče fáze obranné, poskytli jsme soupeři den otevřených dveří, který opět musel hasit náš brankář Robo Grim. Kdyby byl soupeř efektivnější v zakončení ve vyložených gólových příležitostech (zejména v první třetině), utkání by mohlo mít úplně jiný vývoj. František Kuš zaznamenal 5 kanadských bodů (3+2).
7. utkání vs. Torpedo Havířov 4:8 (1:2, 2:3, 1:3)
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-300794.htm
    Po šesti výherních utkání přišlo utkání, které nemělo pro nás šťastný konec. Malé městské derby proti Torpedu dopadlo lépe v jejich prospěch. Torpedu také patří veliké poděkování za akceptování odložení zápasu na jiný termín. První třetina byla velice hektická. Plno vyloučení, krásných individuálních akcí, ale také nespočet chyb. Individuální kvalita tří jedinců Torpeda rozhodovala zápas. Zhruba v polovině zápasu jsme prohrávali po velice špatném výkonu do obrany 1:5. Od poloviny jsme se dokázali vzchopit a na začátku třetí třetiny jsme již prohrávali pouze o jednu branku (4:5). V koncovce jsme opět ale nedokázali navázat na zlepšený výkon a soupeř nás nemilosrdně potrestal. Tři body do tabulky putovaly zaslouženě pro Torpedo Havířov. 
8. utkání vs. 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:3 (2:1, 4:2, 0:0)
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-301217.htm
    Dominující Vítkovice v Moravskoslezské lize starších žáků neprohráli již pár let a nebyl nějak veliký předpoklad k tomu, že by se to letos mělo změnit. Ale my jsme to změnili! Po absolutně odlišném výkonu (velice zlepšeném) do obranné fáze z předešlých zápasů jsme dokázali eliminovat hrozby Vítkovického týmu ze středového prostoru. Výborná obranná činnost ve spojitosti s výborným pohybem a efektivitou při zakončení nám přineslo kýžené ovoce. Zápas se jevil, že Vítkovice měli větší držení míčku, nicméně co se nebezpečnosti týče, v tomto faktoru jsme Vítkovický tým jednoznačně předčili. Veliký úspěch pro naše hráče, a hlavně naprosto skvělý impulz pro další práci v sezóně. 
9. utkání vs. 1. FBK Sršni Rožnov p/R 16:2 (4:0, 6:2, 6:0)
https://online.ceskyflorbal.cz/20212022/online-291642.htm
    Poslední zápas základní části jsme odehráli proti Rožnovu. V dobré náladě, sice fyzicky vyčerpání po zápase s Vítkovicemi, jsme odehráli velice zdařilý zápas, co se herní kombinace na útočné polovině týče. Krásné akce, které byly zakončeny téměř do prázdné brány nám krásně podtrhly naše počínání si v základní části této ligy. 

Celková bilance po základní části: 8 výher, 1 prohra, 24 bodů = krásné 2. místo (na základě minitabulky s Vítkovicemi a Torpedem) v Moravskoslezské lize starších žáků. 
https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/ms-liga-starsich-zaku

    Do základní části Moravskoslezské ligy starších žáků celkem od nás zasáhlo 19 hráčů + 2 brankáři. Vzhledem k tomu, že máme přihlášený tým do Moravskoslezského přeboru starších žáků, je to velice pěkný počet hráčů. 

    V nadstavbové části se utkáme s každým soupeřem 3x. Jedná se o tyto týmy: 1. SC TEMPISH Vítkovice, FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, FBC MR elektro Český Těšín a Torpedo Havířov. 12.12.2021 odehrajeme první kolo nadstavbové části proti týmům: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, FBC MR elektro Český Těšín. (https://fis.ceskyflorbal.cz/fis/www/report.php?tournamentId=133067

     Děkujeme hráčům za dobře odvedenou práci a v nadstavbové části přejeme řádu úspěchů a vítězných zápasů. 

Zpět na výpis článků