16.05.2022

Rodiče si vyzkoušeli florbal s dětmi

Využili jsme volného víkendu a po více než roční pauze jsme uspořádali 14. května 2022 v městské sportovní hale Slavie pro rodiče, děti a kamarády florbalovou sobotu. Celkem se turnaje účastnilo deset družstev, dohromady přes osmdesát hráčů ze všech věkových kategorií našeho klubu. Turnaj se odehrával v příjemné atmosféře.

Rodiče se postarali o občerstvení. Na společném stole se objevily jednohubky, sýry, klobásky, buchty, bábovky a další speciality. Nechybělo pití, to zase obstarali trenéři formou čepované malinovky.

V úvodu po třinácté hodině a přivítání účastníků byly upřesněny některé pokyny a proběhlo sestavení družstev a rozdělení družstev do skupin. Souboje ve skupinách začaly kolem 13:30. Hrálo se na dvou hřištích 1x12 minut hrubého času a každé družstvo absolvovalo čtyři utkání ve své skupině A nebo B. Rodiče svědomitě hlídali prostor před brankou, trpělivě nahrávali svým ratolestem, udělovali rady a týmy se postupně sehrávaly. Mnohdy nechyběly emoce, ale vše v rámci slušnosti. Hokejoví fanoušci nebyli ochuzeni o zápas české reprezentace proti Velké Británii, protože trenéři zařídili přenos obrazu z mistrovství světa v Tampere na boční stěně haly formou videoprojekce.

Po odehrání vyřazovacích bojů a utkání o umístění následovalo závěrečné vyhlášení výsledků a odměna. První místo a pohár pro vítěze získalo družstvo s názvem Tygři. Všechny děti obdržely za své snažení malou sladkost. Děti pak s rodiči pomohli uklidit mantinely a turnaj skončil kolem osmnácté hodiny.

Děkuji všem, kdo pomohli připravit hřiště a postarali se o dovoz sudů s malinovkou, rodičům za to, že připravili a donesli pestré a chutné občerstvení a účastníkům, že dorazili, hráli a bavili se. Turnaj se opět velmi vydařil.

Podobný turnaj budeme organizovat nejspíše zase v zimě což by mohlo přilákat i rodiny, které se tentokrát akce neúčastnily.

Tomáš Ficenc

Zpět na výpis článků