03.06.2022

Proběhl první ročník ostravských her s naší účastí

Od pátku 27.5. do neděle 29.5. probíhal první ročník mezinárodního turnaje Ostravské hry. Turnaje se zúčastnila čtyři naše družstva. Všem týmům SFK se povedlo probojovat až do neděle, která byla finálovým dnem turnaje, jediní dorostenci si nakonec vybojovali medaile. O výsledcích jednotlivých kategorií se dočtete níže v článku.

Kategorie elévů hrála všechny svá utkání na ostravské Dubině. Kluci si v úvodní den turnaje poradili vysoko se Vsetínem, pak však nečekaně ztratili body za remízu s Petrovicemi. V sobotu byl nad naše síly tým Gulliverů z Brna avšak vítězství nad Třincem v bojovném utkání znamenalo druhé místo ve skupině. V osmifinále jsme narazili na městského souseda Slovan a jelikož herní převaha nebyla jaksi v turnaji často přetavena v góly, museli kluci také dobře bránit, aby se podívali do čtvrtfinále. To se povedlo, tam elévci bojovali co to šlo, avšak Frýdek-Místek byl o dva přesné zásahy lepší.

Mladší žáci měli vstup do turnaje dle svých přání a první dva zápasy se jim podařilo vyhrát a tím zvítězit ve skupině. Ve třetím zápase byl úkol se nezranit a naladit se na play off. Zápas s Boleslaví kluci neodevzdali, ale zvítězit se nepodařilo. Play off a soupeřem také Slovan Havířov. Hra kočky s myší, kdy jsme po celý zápas dobývali obranu soupeře na jejich polovině dopadla 7:0 pro nás a čtvrtfinále bylo naše. Tam nás však potkal pozdější vítěz turnaje Bulldogs a v boji o postup do bojů o medaile se mladším žákům turnajový pavouk stal osudným.

Starší žáci opanovali základní skupinu zcela jednoznačnými výsledky a v play off je čekal další městský rival - Torpedo. Jízda na kterou oba soupeři jen tak nezapomenou skončila na čtrnácti gólech v síti Torpeda a náš Robo nepropustil za svá záda vůbec nic. Soupeř se tentokrát nedostal k ničemu. Oku lahodící hru však kluci nedokázali zcela zopakovat na menší hale v neděli ráno a vypadli jsme se silově hrajícím Zlínem, škoda.

Dorostenci napsali medailový příběh, když v cestě za nejcenější medailí byla jedna velká překážka - Vítkovice! Sehráli jsme s nimi v semifinále sice kvalitní zápas, avšak s hrozivým výsledkem 0:7 a finále bylo fuč. Chuť po bronzu však byla obrovská a v posledním zápase ostravských her o třetí místo kluci trpělivě došli až na jeden ze stupňů vítězů, gratulujeme!

ELÉVOVÉ Skupina B:
proti: Florbal Vsetín 10:2
proti: Z.F.K. Petrovice 2:2
proti: Sokol Brno Gullivers 0:3
proti: FBC Intevo Třinec 2:1
ELÉVOVÉ play off:
proti: TJ Slovan Havířov 4:2 (osmifinále)
proti: Frýdek-Místek 1:3 (čtvrtfinále)

MLADŠÍ ŽÁCI Skupina E:
proti: PFrýdek-Místek 5:1
proti: Panthers Otrokovice 5:2
proti: Předvýběr.CZ Florbal MB 1:4
MLADŠÍ ŽÁCI play off:
proti: TJ Slovan Havířov 7:0 (osmifinále)
proti: Bulldogs Brno 8:1 (čtvrtfinále)

STARŠÍ ŽÁCI Skupina F:
proti FBC Intevo Třinec 7:4
proti: FBK AS Trenčín White 9:0
proti: SKV 18:0
STARŠÍ ŽÁCI play off:
proti: Torpedo Havířov 14:0 (osmifinále)
proti: Zlín Lions 5:8 (čtvrtfinále)

DOROSTENCI Skupina C:
proti: 1. SC Bohumín 98 20:0
proti: FBC Přerov 8:2
proti: Tsunami Záhorská Bystrica 4:3
DOROSTENCI play off:
proti: FBC TIGERS PORUBA 3:0 (osmifinále)
proti: Předvýběr.CZ Florbal MB 6:0 (čtvrtfinále)
proti: 1. SC TEMPISH Vítkovice Yellow 0:7 (semifinále)
proti: TROOPERS 7:3 (o 3. místo)

Zpět na výpis článků