29.05.2019

Orca Summer Cup 2019

Prvním posezonním turnajem, který naši starší žáci navštívili se stal Orca Cup v Krnově, kterého se mimo nás účastnilo dalších 5 týmů – TJ Slovan Havířov, FBC Orca Krnov, 1. FBC Karviná, SK P.E.M.A Opava a Prostě Team z Krnova.

Systémem každý s každým jsme prošli skupinou bez jediného zaváhání a tím jsme si vybojovali přímou účast v nedělním semifinále. To bychom ovšem předbíhali.  Sobota pro nás byla náročná a dlouhá. Cesta vlakem z Havířova do Krnova, poté 5 zápasů na krnovském náměstí, večer sledování semifinále MS v hokeji na projekci, kterou připravili pořadatelé, na samý zavěr dne spousta zábavy v Domově mládeže, kde jsme byli ubytovaní. Do nedělního semifinále jsme dostali tým z Karviné, naše kamarády, se kterými se dobře známe. Potvrdili jsme roli favorita a uplatnili jsme silovou a výškovou převahu a tak před námi stál poslední zápas, finále proti Slovanu Havířov. Ve skupině jsme dokázali Slovan porazit pouze o 1 gól, a tak jsme věděli, že to bude boj.

A skutečně byl, bohužel pro nás, se smutným koncem. Z Orca Cupu si tak odvážíme krásné 2. místo. Turnaj byl opravdu skvěle organizovaný a my si ho všichni náramně užili. Snad opět za rok poměříme síly s okolními týmy na tomto turnaji znovu.

Autor: Radek Stolárik

Zpět na výpis článků