07.10.2019

První turnaj mladších žáků v nové sezóně

Dne 29.9.2019 mladší žáci zahájili sezónu prvním domácím turnajem v nedaleké Stonavě. Postupně naši změřili síly s Paskovem, Porubou oranžoví, Porubou černí a Českým Těšínem.

Od začátku prvního zápasu bylo vidět znatelné nasazení a obrovská chuť hrát, jelikož pauza bez turnajů byla dlouhá. Naši kluci nedali Paskovu žádný míček zadarmo, svým velice dobrým pohybem jsme dokázali Paskov dostávat pravidelně pod tlak na jejich polovině a získávat tak spousty míčků v náš prospěch. Nutno podotknout, že po kombinacích byly vidět šance na obou stranách, nicméně více využitých šancí si připsali naše budoucí naděje. Po kvalitním výkonu si kluci zaslouženě připsali první výhru na turnaji. 

Druhý zápas byl absolutně o něčem jiném. To, co bylo naší dominantou v prvním zápase proti Paskovu, to byla v zápase druhém proti Porubě naše největší slabina. Poruba byla od začátku hladovějším týmem, chtěli každý míček, jejich hráči byli všude. Jejich výborná aktivita se ihned proměnila v jejich gólové hody v první polovině. Nutno naše hráče pochválit, že i za nepříznivého stavu chtěli hrát svoji hru, což se s přibývajícím časem dařilo. Po první přestávce byly stanoveny cíle, které se z větší části podařilo naplnit, a druhá polovina zápasu tak byla z našeho pohledu značně lepším představením. K velikému obratu jsme se bohužel nezmohli a zasloužené vítězství si připsali hráči Porubského celku. 

Do třetího zápasu kluci vstupovali s čistou hlavou a chtěli ukázat všechny jejich dovednosti a schopnosti. Chybějící jevy z druhého zápasu, jako by si hráči uvědomovali a chtěli je ukázat nyní, což se naprosto naplnilo. Ve třetím zápase nás zdobila týmová hra, ze které vyústila nejedna krásná kombinace, zakončená gólem. Nutno zmínit, že nejedna akce byla blaho pro oko diváka. S každým vstřeleným gólem klukům rostla chuť. Po velice zdařeném výkonu si kluci s přehledem připsali druhé vítězství.

V posledním utkání turnaje nás čekal souboj s Českým Těšínem o konečně umístění. Zápas se nesl v podobném duchu, jako úvodní s Paskovem. Aktivita byla na naší straně. Kluci navázali na povedený týmový výkon z předešlého utkání. Týmová hra doprovázená kreativitou a kvalitním provedením znamenala pro naše kluky odměnu v podobě vstřelených gólů a kontrolou celého zápasu, ze kterého si připsali třetí vítězství. 

Celková bilance tří vítězství a jedné vyšší prohry nám přisoudila celkovou třetí příčku na domácím turnaji. Trenéři zhodnotili turnaj jako zdařilý, jelikož hráči předvedli nejeden kvalitní výkon, ale hlavně byly ve hře vidět jevy, na kterých pracujeme. Hráči odcházeli z turnaje z pozitivními dojmy, a hlavně s tím nejdůležitějším, že je florbal NAPLŇUJE a BAVÍ! Veliké poděkování patří hráčům za příkladnou reprezentaci klubu, dále také samozřejmě rodičům, kteří podporovali hráče během zápasů. Děkujeme. 
 

Zpět na výpis článků