24.02.2020

Dorostenci nedali soupeřům šanci

Až uplynulý víkend se dorostencům přehoupla sezóna, co se týká počtu odehraných zápasů do své druhé poloviny. Na programu byl v sobotu 22.2.2020 dvojzápas proti Horní Suché a Krnovu na hale Mařádkova v Opavě. Vlivem jarních prázdnin byla sestava dorostenců 1. SFK značně prořídlá, a tak panovaly jisté obavy, aby právě v tento den neskončila hezká série neporazitelnosti našeho týmu. Do Opavy odcestovalo celkem deset hráčů a dva brankáři s tím, že desátým hráčem se stal brankář René Nieslanik, abychom střídali alespoň dvě kompletní pětice. Na zápas s Krnovem se pak ještě stihl vrátit z hor Honza Chudoba.

1. SFK Havířov - FbK Horní Suchá 20:2

V prvním vzájemném utkání jsme v říjnu na domácí palubovce v kompletní sestavě Horní Suchou porazili vysoko 13:0. Odvetu na palubovce opavské haly, uchopili naši mládežníci rovněž pevně do svých rukou a od první sekundy udávali tempo hry. Když naše elitní formace svůj první pobyt na hřišti v branku neproměnila, ta druhá ji ukázala jak na to. A rozjel se nevídaný brankostroj! Téměř každé další střídání SFK znamenalo branku v síti soupeře. Byla radost sledovat krásné gólové akce našich hráčů, kteří se hrou náramně bavili.

1. SFK Havířov - FBC Orca Krnov 7:2

Ač věkově starší tým Krnova, zvolil proti našemu družstvu vyčkávací taktiku, a proto bylo toto utkání bohužel jen o dobývání zahuštěné soupeřovy poloviny. První dvě třetiny naši kluci nedokázali využít řadu vypracovaných gólových šancí a stav utkání byl remízový 2:2. Ve třetí třetině se našim konečně povedlo rozložit soupeřovu zahuštěnou obranu tak, aby z toho byly další branky. Tak jak Krnov utkání začal, tak jej i dohrál. Reakce na vedení našeho týmu byla ze strany Krnova dále jen bránit a čekat na naše chyby. Ty nepřišly, a tak se Krnov v celku jednostranném utkání probránil k prohře 2:7.

Hra našich dorostenců začíná dosahovat velikých kvalit, což je výsledek zodpovědné práce všech kluků a naprosto profesionálního vedení trenéra Filipa Kubíčka.

Díky všem rodičům, kteří klukům hezky fandili!

Zpět na výpis článků