05.11.2019

Společný víkend starších žáků na Ostravici

Naši florbalisté 1. SFK Havířov si první listopadový víkend zpestřili víkendovým soustředěním na Ostravici. Projekt s názvem "Podzimní víkendový florbalový kemp v podhůří Beskyd" podpořila finančně Nadace OKD. Trenéři pro účastníky této víkendové akce připravili pestrý zábavný program.

V pátek 1.11. jsme se dle plánu sešli u havířovského zimního stadionu, abychom společně odcestovali do beskydských hor a strávili tam společně celý víkend. Mejdan bez rodičů, to měla být ta pravá zábava.

Kemp byl trenéry zahájen ihned po příjezdu na základnu, kterou byla chata Felicita nacházející se na červené turistické značce směrem z Ostravice na Lysou. Následovalo rozdělení pokojů a poznání společných prostor chaty. Trenéři všem účastníkům nastínili program celého kempu a nastavili jasná pravidla. Naplnil se kanystr s chutnou šťávou, vybalil se playstation, smontoval se zcela nový klubový stiga hokej a zábava mohla začít. Při pojídání chutných dobrot, které pro nás připravily naše holky kuchařky se celý páteční večer hrálo, soutěžilo a především jsme poznávali krásnou chatu, ve které nás čekala první společná noc. V noci byl klid - asi únava z cesty :)

V sobotu ráno jsme se po snídani přepravili pronajatým mikrobusem na Čeladnou, kde trenér Kubíček klukům připravil zábavný trénink. V jeho závěrečné části se testovaly nové bílé dresy v uktání modrých proti bílým. Bílé dresy svůj první zápas prohrály, ale i tak je kluci chtějí mít jako hlavní sadu :).

Když jsme se vrátili z tréninku, celá chata byla provoněná pečeným kuřátkem a polévkou s játrovými knedlíčky. Náramně jsme si pochutnali. Holky byla to fakt dobrota! 

Půl hodiny po obědě jsme se minibusem přepravili za medvědí skálu do Malenovic. Odtud jsme pěšky vyrazili k Veličkům - nejstarší hostinec v Beskydech, kde jsme se lehce osvěžili a mladí kluci tam obdivovali dvě kočičandy. Jednu skutečnou chlupatou a jednu takovou blonďatou.  Za větru jsme vyrazili chladným lesem po značce žlutá medvědí tlapka na Albínovo náměstí, odkud už je to jen kousek k horské chatě U Zbuja. Trenéři se těšili na nejlepší borůvkové knedlíky, ale chata byla bohužel zavřená, takže knedlíky nebyly. Pokračovali jsme dále kolem medvědí skály, až k naší chatě na Ostravici, kde pro nás už připravovaly večeři naše skvělé kuchařky.

Před večeří se rozehrál turnaj v Pro evolution soccer 2020. Hrálo se v náhodně vylosovaných dvojicích ve čtyřech skupinách po třech týmech. Mezitím se hrála stiga a kluci si našli sami další zábavu, tak jak kdo chtěl. V 18 hodin už jsme byli po večeři a připraveni u bowling centra Sepetná pár metrů od naší chaty. Hrál se turnaj v Bowlingu a badmintonu. Vítězem bowlingu se stal Martin Funiok a v bembajzu kralovali Adam Chlebík s Dankem Kantorem.

Lehká druhá večeře se konala po návratu do chaty a dohrával se turnaj v playstationu. V úchvatném finále přehrála nejtěsnějším rozdílem dvojice Funiok/Ficenc st. ambiciózní pár Sasin/Bruckner. V následném turnaji ve stiga hokeji, který trval do pozdních hodin zvítězil Vítek Magera, když ve finále úplně rozdrtil trenéra Ficence 6:0. Něco před půlnocí nás musel trenér Kubíček všechny vyhnat do peřin, jinak by se hrálo dál :)

V neděli jsme vyrazili pár metrů od naší chaty do wellness centra na Sepetnou, kde mají bazén s tobogánem. Že si bazén kluci užili je vidět na fotografiích. Jestli se celá akce vydařila musí zhodnotit samotní účastníci. Za trenéry říkáme, že rozhodně ano!

Za podporu velice děkujeme Nadaci OKD. Děkujeme také kuchařkám Jarce, Kamile, Pavle a Míši, že klukům po celý víkend připravovaly chutná jídla.

Tak zase někdy příště...společně bez rodičů :)

Autor: T. Ficenc
 

Zpět na výpis článků