04.03.2020

Dohrávka 15. kola starších žáků B

Po víkendovém 17. kole Moravskoslezského přeboru starších žáků, ve kterém naši borci porazili Z.F.K. AQM Petrovice vysoko 13:1 a 1. FBK Eagles Orlová Florbalshop 7:5, byla na programu dohrávka 15. kola proti Karviné. Ačkoliv jsme byli domácím týmem, utkání po domluvě bylo odehráno na sportovní hale Kovona v Karviné.

Úvodní minuty zápasu z pohledu obou mužstev nepřinesly žádné pěkné situace. Úvod se nesl v ospalém a velmi nepřesném duchu. Až ve čtvrté minutě utkání bylo k vidění pozitivum v podobě vstřelené branky. Téměř z poloviny hřiště vyslal svůj projektil Michal Cebák, s jehož ranou si Lukáš Gola (brankář Karviné) ještě dokázal poradit, nicméně proti výborné práci v předbrankovém prostoru Libora Ivanoviče už nikoliv, a tak se domácí borci ujali vedení 1:0. Z vedení se hráči ovšem radovali něco málo přes minutu. Nabídnutý dostatečný prostor pro individuální akci zužitkoval David Vaněk a začínalo se od začátku. Karviné bylo poskytováno na středu více místa, nežli by bylo zdrávo, čehož dokázali hostující hráči do konce třetiny využít a překlonit tak skóre ve svůj prospěch. Přesněji, po kombinaci Kantor – Richter, kdy první jmenovaný zaskočil svým odskokem obranu domácích a v nabídnuté situaci se nemýlil. 
Druhá třetina začala utrápeně, takže o atraktivitu byla nouze. Nikdo se nikam nehrnul a zápas spíše představoval vyčkávaní jako v šachové partii. Zhruba v polovině si hráči vyzkoušeli hru 4 na 4, ale většího prostoru ani jeden celek nedokázal využít. Razantní změna ovšem ve třetině nastala. Hráči Karviné v jisté pasáži procházeli obranou jako nůž máslem. Výsledkem byly dvě slepené branky v rozmezí pouhých pěti vteřin a z jednobrankového náskoku se rázem stal tříbrankový. A aby toho ve třetině nebylo, v zápase jsme si vyzkoušeli dvojité oslabení. Pozitivum třetiny byly rozhodně oslabení, které se podařilo ubránit bez větších potíží i díky výborně chytajícímu Renkovi Nieslanikovi. 
Hráči si v zápase nejspíše chtěli vyzkoušet od každého něco. Třetina začala vyloučením za sekání, které opět nebylo potrestáno. Třetí pasáž domácí borci pojali velice rozdílně. Zvýšená aktivita přinesla ovoce v podobě dvou vstřelených branek. Po předložené krásné přihrávce nejprve přesnou střelou rozvlnil sítě Vít Magera a o necelé dvě minuty dlouhá přihrávka z čepele Samuela Vraníka našla Kubu Macečka, který nejprve položil hostujícího brankáře a poté střelou na jistotu do odkryté brány vstřelil branku, která znamenala opět jednobrankový rozdíl ve skóre a rázem bylo na drama zaděláno. Po oddechovém čase hráči zkusili hru v šesti, která přinesla pár šancí, nicméně bez vstřelené branky. Karviná si konec utkání pohlídala a v utkání zvítězila 3:4. 

Pro naše hráči další vyrovnaný zápas, a hlavně další zkušenosti, které jsou potřeba!
 

Zpět na výpis článků