08.03.2020

Dorostenci udělali další krok k vítězství v celé soutěži

V neděli 8.3.2020 odehráli další dvojzápas dorostenci. Ve sportovní hale v Bystřici nad Olší se nejprve utkali s pronásledovatelem v tabulce Frenštátem pod Radhoštěm a následně s posledním týmem soutěže Tigers Poruba. Kluci se malinko prali se specifickým povrchem v hale, ale oba zápasy výsledkově zvládli.

1. SFK Havířov - Sokol Frenštát pod Radhoštěm 10:4

Pokud Frenštát pomýšlel na vítězství v soutěži muselo být jeho cílem posbírat 6 bodů na dnešním turnaji. Už v prvním zápase dne však Frenštát dva body ztratil s Jablunkovem a naši také rozhodně nechtěli dát svou kůži lacino. Od začátku utkání se hrálo podle not havířovských, kteří během chvilky vedli 2:0. Frenštát se do šancí nedostával kombinační hrou jako naši kluci, ale dlouhými pasy za naší obranu kde na míček čekali snajpři jeho týmu. Taková taktika slavila úspěch a vedla k vyrovnání skóre. Hrálo se převážně na polovině Frenštátu a trpělivou hrou se povedlo naši první pětce navýšit rozdíl ve skóre. Druhou pětku střelecky zviditelnil zase Adam Kolodziej a vedení o tři branky bylo uklidňující pro zbytek utkání. Frenštát sice další dělovkou nad nohu brankáře snížil na 6:4, ale v závěru utkání si hráči v modrých dresech otevřeli střelnici a čtyřmi krásnými góly zápas definitivně zlomili.

1. SFK Havířov - Tigers Poruba 12:3

Souboj s posledním týmem tabulky bychom mohli označit jako jeden z našich nejhorších výkonů od začátku ligy. Tigers zahráli otevřenou partii a nehráli to tolik do obrany jako jiné týmy v soutěži. Naše kluky často při zakládání útoku neposlouchal míček a tento zápas byl spíše takové trápení. I přes to kluci dokázali vstřelit dost branek po pěkných akcích. Soupeř se prosadil třikrát jen z chyb naši obrany.

Splnění povinnosti a zisk šesti bodů do tabulky znamená po ztrátách týmů v tabulce za námi další upevnění pozice na čele soutěže!

 

Zpět na výpis článků