08.03.2020

Neligový turnaj mladších žáků

Turnajů pro mladší žáky za sezónu je z našeho pohledu málo, a proto neustále vyhledáváme přátelská utkání. Tentokrát jsme se rozhodli uspořádat neligový turnaj, ve kterém jsme si stanovili hlavní prioritu v podobě oslovení minimálně jednoho mužstva z jiného kraje, což se nám také nakonec podařilo. Turnaje se zúčastnil tým Zlín Lions, který neváhal, přijal naši pozvánku a dorazil plný nadšení a elánu v hojném doprovodu rodičů. Další zúčastněné týmy: 1. FBC Karviná, FbC Coyotes Jablunkov a Florbal Exelsior Havířov. V jednání byl i tým ze Slovenska (Trenčín), který vlivem jarních prázdnin bohužel pozvánku odmítl.

V prvním utkání na hráče čekala nám dobře známa Karviná, která byla složena nejen z věkově příslušným hráčům do této kategorie, ale také hráči s nižším věkem. Úvod utkání představoval vyrovnanou partii. S přibývajícím časem jsme se ujali většího držení míčku, které vyústilo ve větší klid na čepelích a vytvoření pěkných souher doplněných o individuální dovednosti jednotlivců, což v končeném důsledku znamenalo první vítězství. 
Následující soupeř, který představuje nejvýchodnější město v ČR, kterým je Jablunkov, pro nás v první půli nebyl vyrovnaným soupeřem. Naše dominance byla znatelná, ačkoliv předvedená hra tomu úplně neodpovídala. Druhá část už tak slavná nebyla. Veliké uspokojení z dosavadního výsledku způsobilo ztrátu koncentrace, která se rázem začala projevovat na našem výkonu, čehož město tradic a zvyků velice dobře využilo a vrátilo se zpět do utkání. Po této „ráně“ do tváře se ovšem hráči velice rychle vzpamatovali a závěr utkání se nesl v obdobném duchu jako v první části a druhé vítězství bylo na světě. 
Na čtvrteční vítězné derby starších žáků s Florbal Exelsior Havířov chtěli navázat i mladší hráči. Ovšem hned úvod těchto utkání byl odlišný. Ihned po úvodním buly se měnilo skóre ve prospěch Exelsioru. První půle byla velice pohledná z obou stran. Hra se přelévala ze strany na stranu a měla značný spád. Našim hráčům v určitých momentech chyběla lepší reakční rychlost a klidné řešení situací. Po první půli jsme prohrávali o jedinou branku. Z našeho pohledu druhou část provázelo spousta nepřesností a jistá nedisciplinovanost, která vyústila v další branky Exelsioru a v naši první prohru na turnaji. 
Poslední zápas nás čekala velká neznámá v podobě hráčů ze Zlína, a také velké nadšení pro zápas s novým soupeřem, proti kterému hráči chtěli ukázat své schopnosti a dovednosti. Ihned z kraje utkání po střele, která v průběhu změnila svoji trajektorii po teči našeho hráče, skončil míček za brankovou čarou, což znamenalo vedení pro lvy ze Zlína. V zápase bylo k vidění nespočet šancí, které ovšem nebyly proměněny ani z jedné strany. Velice bojovný zápas s krásnými osobními souboji a houževnatostí obou manšaftů, ale také utkání, ve kterém bylo k vidění více přestupků proti pravidlům, než by bylo vhodné. Zápas obsahoval vše, co u mladých florbalistů lze očekávat. Po rychlém úvodní brance již diváci žádnou další neviděli, a tak si Zlín připsal další vítězství a my druhou prohru.
Celková bilance dvou výher a dvou proher znamenala úctyhodné třetí místo. To důležité z našeho pohledu, co jsme si z turnaje odnesli, byly kvalitní zápasy s celky z našeho okolí a také zápas se Zlínem, ve kterém jsme měli možnost změřit síly s celkem z jiného kraje.

 
Děkujeme všem zúčastněným týmům, zejména Zlínu, který neváhal a vážil delší cestu za florbalovými zážitky. 

Zpět na výpis článků