08.06.2020

Mladší žáci v Bohumíně

V sobotu, dne 6.6.2020, jsme se po delší odmlce zapříčiněné opatřeními zúčastnili turnaje budoucích mladších žáků (2008 a mladší) na hale v Bohumíně, který byl zároveň i hlavním pořadatelem tohoto úžasného turnaje, za což jim ihned v úvodu patří poděkování! Turnaje se zúčastnili celkově 4 týmy. Nás a Bohumín doplnili hráči ze Vsetína, kteří neměli problém za kvalitním florbalem podstoupit delší cestu. Posledním byl nedaleký celek z Ostravy, konkrétně FBC Ostrava.

První zápas na nás čekal domácí (Bohumín). Od hráčů obou celků byla znát veliká chuť po florbalových zápasech, která hráčům chyběla. Hra ovšem byla tzv. „klasika! úvodního zápasu a nějaký pohledný florbal k vidění příliš nebyl. Dal by se spíše popsat slovem ospalý. Naše budoucí naděje si ovšem dokázali vytvořit v zápase několik gólových příležitostí, které se projevily na konečném výsledku 7:1. Jedinou branku do naší sítě se podařilo Bohumínu vstřelit po naší chybě ve střídání, kterou s přehledem potrestali. 
Druhým soupeřem byl Vsetín. Od zápasu se čekala atraktivní podívaná, což v důsledku můžeme říci, že tomu tak i bylo. Zápas byl zcela vyrovnaný, šance byly k vidění na obou stranách, ale lepší procento využitých šancí si ze zápasu odnesli naši hráči. Tím pádem si připsali i druhé vítězství v turnaji za výhru 4:2. Nutno podotknout výkon našeho brankáře Kuby Tyče, který svými zákroky několikrát podržel svůj tým. 
Následoval zápas s FBC Ostrava. Tento zápas můžeme nazvat nejvíce emotivním zápasem, kde o souboje a emoce nebyla nouze. Některé zákroky za hranicí musel uklidňovat i rozhodčí, ale i takové zápasy jsou potřeba. Kluci tento zápas zvládli zcela výborně, jak po psychické stránce, tak i po stránce herního projevu, který byl v určitých momentech velmi pohledný. Třetí výhra bez větších potíží a konečný výsledek 5:0 znamenal prvenství ve skupině a čekání na finálového soupeře.
Do finále se spolu s námi probojovali hráči ze Vsetína a my jsme tak chtěli navázat na první vzájemný zápas a obohatit ho ještě lepším výkonem. To se dařilo od začátku utkání, ale nutno dodat, že druhé společné klání bylo atraktivnějším zápasem nejen pro hráče a trenéry, ale i pro skromné obecenstvo v hledišti. Opět musíme zmínit Kubu Tyče, který celý turnaj chytal fantasticky. Výsledný stav na světlené tabuli ukazoval 4:1 pro naše hráče a za 4 vítězství i zasloužené prvenství v turnaji! 
Děkujeme hráčům za příkladnou reprezentaci oddílu, Bohumínu za příkladnou organizaci turnaje a za pozvánku na něj a v neposlední řadě také rodičům za odvoz! 

Zpět na výpis článků