04.09.2020

Nejvyšší liga v Havířově!

První týden v září se po školních prázdninách již naplno rozběhly tréninky všech věkových kategorií. Jsme na prahu florbalové sezóny 2020-21 a všichni si určitě moc přejeme, aby nedopadla jako ta předchozí (předčasným ukončením). V článku Vám přinášíme několik informací k tomu, co se během prázdnin událo a co je potřeba nově dodržovat.

V prvé řadě chceme moc poděkovat rodičům a podporovatelům našeho oddílu za podporu klubu v období "korony", které nebylo lehké pro většinu z nás. Snad to nejhorší máme za sebou. Děti bohužel přišly o řadu oblíbených turnajů, ale o to více jsou teď hladoví do nové sezóny. 

Letošním rokem vstupujeme do nové etapy!

Už jste mohli zaznamenat v rozpisu tréninkových jednotek, že jsme po řadě jednání získali nové tréninkové jednotky na velké hale Slavie což je moc důležité pro další herní rozvoj našich starších žáků a dorostenců. 

Tréninkové jednotky nám umožnil na Slavii mít klub Torpedo Havířov, se kterým budeme dlouhodobě spolupracovat. Spolupráce spočívá především v tom, že budeme chtít Torpedo kvalitativně posilovat v celostátních soutěžích. Dlouhodobě naši trenéři vychovávají velice kvalitní mládež a proto chceme, aby naši hráči věkem dorostenci hráli soutěžní utkání v 1. lize dorostenců za Torpedo, což jim umožní střídavá hostování. Dále budeme chtít a podpoříme to, aby se ve městě hrála extraliga juniorů a v budoucnu extraliga mužů. Společným cílem 1. SFK Havířov a Torpedo Havířov je, aby havířovští hráči dlouhodobě působili florbalově v Havířově a spolupráce klubů umožní dospívající mládeži nabídnout florbal na vice výkonnostních úrovních.

K tréninkům a zápasům
Prosíme rodiče, aby před, během tréninků ani po tréninku nevstupovali do prostor školních tělocvičen, je to zakázáno! Obstarejte si prosím nové platné lékařské posudky od praktických lékařů. Na turnaje prosím noste všichni roušky. V nejbližších dnech florbalová unie zveřejní legislativu zabývající se problematikou „koronavirus během sezóny“, budeme Vás informovat!

Schůzky s rodiči dětí
Výše uvedené a další důležité věci bude také předmětem schůzek s rodiči dětí, které plánujeme uspořádat během září, nejpozději na přelomu září a října.

Zpět na výpis článků