17.09.2020

Straší žáci B zahájili sezónu

Na první kolo Moravskoslezského přeboru starších žáků pro sezónu 2020/21 jsme se vydali do vzdálenějšího Rožnova, což znamenalo brzké vstávání a delší cestu.

Na úvod nás čekal právě domácí soupeř 1. FBK Rožnov p/R..  V první třetině Rožnov předvedl výborný a koncentrovaný výkon, který zapříčinil, že domácí hráči byli více na míčku. Naši kluci ovšem předváděli systematický, a hlavně velice zodpovědný výkon v defenzivní části. Nutno pochválit Rožnov za jejich střeleckou aktivitu, jelikož střel z jejich strany bylo nespočet, a to nejen v první třetině. Šance si vypracovaly oba týmy, nicméně vstřelená branka v první půli k vidění nebyla. Poté, co jsme v první části ospalým výkonem doháněli spánkový deficit, druhá půle už se nesla v daleko lepším výkonnostním duchu. Převaha na míčku byla v náš prospěch, z čehož vyplynulo několik vytvořených gólových příležitostí, ve kterých jsme byli stejně „nebezpeční“ jako koťátka v krabici … Po několika až nepochopitelně neproměněných šancích jsme zaslouženě dostali ránu do obličeje v podobě obdržené branky, což nám paradoxně pomohlo a od té doby byl k vidění zlepšený výkon. O necelé dvě minuty později došlo k vyrovnání, kdy Dominik Toma z pozice obránce vyjel na střed a přesnou střelou změnil skóre na výsledkové tabuli, k čemuž mu dopomohlo skvělé clonění Fandy Kuše. Krátce před koncem druhé třetiny jsme se dostali do vedení po pohledné kombinaci, na jejímž konci byl Vojta Sasin. Úvod třetí části byl z našeho pohledu nervózní, hráči si začali uvědomovat tíhu okamžiku a chyby se kupily. Necelé tři minuty po začátku poslední třetiny byl stav srovnaný 2:2. Následoval opět festival neproměněných šancí, který se zlomil gólem na 3:2, který zařídil Samuel Vraník poté, co seřídil svá mířidla. O minutu a deset vteřin později se po výborném pressingu prosadil Kuba Maceček a rázem to bylo o dvě branky. Ihned po buly se ujala míčku dvojice Sasin – Vraník, kteří si náležitě poradili na útočné polovině a potvrdili výhru v zápase. Tato vstřelená branka byla zároveň  i brankou poslední v tomto utkání. Výsledné skóre na tabuli bylo 2:5 v náš prospěch a hráči si zaslouženě připsali první 3 body do ligové tabulky. Závěrem nutno zmínit skvělý výkon brankáře Jana Urbánka, který chytal velice jistě a s ledovým klidem.

Po dvouzápasové pauze na nás čekaly Domaslavice, které dojely pouze v 6 lidech. Hráči Domaslavic odehráli první zápas proti Orlové, ve kterém nechali naprosto vše, a i v takovém minimálním počtu dokázali bodovat, a to rovnou za 3 body. Velmi úctyhodný výkon. Tento počin si ovšem vybral daň do zápasu s námi. Od začátku zápasu bylo jasné, kdo bude udávat tempo a ráz hry, což jsme samozřejmě byli my. Kluci z Domaslavic byli natolik unavení, že už ze sebe nemohli vyždímat skoro nic. I přesto se jim podařilo vstřelit jednu branku, po našem nedůsledném přístupu k hráčům v okolí velkého brankoviště. Z naší strany to byly ovšem střelecké hody, ve kterých si každý hráč v poli (výjimkou brankáře) připsal minimálně jeden kanadský bod, což je z pohledu trenéra velice slušný počin, aby v zápase bodoval každý z 12. hráčů. Několik minut před závěrem zápasu, za stavu 11:1, trenéři Domaslavic ukončili předčasně zápas. Důvodem bylo zranění hned jejich dvou hráčů a celkového vyčerpání všech zúčastněných jedinců. 

Klukům děkujeme za zodpovědný přístup a skvělou reprezentaci klubu. Rodičům za odvozy dětí na halu a také za podporu v hledišti. 

Zpět na výpis článků