21.09.2020

Dorostencům se ligový vstup vydařil

2 zápasy = 2 výhry. Taková je bilance svěřenců trenéra Filipa Kubíčka v úvodním nedělním kole 2. ligy dorostenců, do které naši hráči postoupili jako nejlepší tým Moravskoslezské ligy dorostenců z uplynulé sezóny.

V hale SH TJ Ostrava kluci poměřili síly nejdříve s pořadatelským 1. MVIL. Začátek zápasu jim však utekl, a tak i přes jejich optickou převahu soupeř vsítil ze své první akce úvodní branku. Marné pak bylo z naší strany dobývání soupeřovy svatyně. Gólman MVILu se překonával a likvidoval všechny šance našich hráčů, a že jich nebylo málo. Hra se téměř permanentně odehrávala na polovině soupeře, ale tlak, který si naši hráči vynutili, nedokázali zužitkovat. Zlom tak přinesl až závěr druhé třetiny, ve kterém kluci konečně odčarovali kouzlo domácího brankáře a třemi slepenými góly v řadě víceméně rozhodli o osudu zápasu. Ve třetí třetině pak přidali ještě čtvrtý gól a v relativním poklidu si tak dokráčeli pro první body v této sezóně.
Ani druhý zápas proti hráčům ORCA Krnov nebyl jednoduchou záležitostí. V polovině první třetiny šli naši kluci sice do vedení, ale pak opět začali doplácet na neproměněné šance. Soupeř nás tak ve druhé třetině potrestal vyrovnávacím gólem. Rozhodnutí tak musela přinést až třetí třetina, ve které začaly padat góly výhradně do soupeřovy brány. Rozdíl v kondici obou družstev byl s blížícím se koncem zápasu stále více a více patrnější, a tak si kluci po pětigólové smršti odnášejí i druhou výhru, tentokrát v poměru 6:1. Potlesk, kterému se hráčům i trenérovi dostalo od početného hloučku přihlížejících rodičů, tak byl zcela zasloužený.

Zpět na výpis článků