18.02.2021

Informace o rozhodnutí Českého florbalu

Výkonný výbor Českého florbalu na svém zasedání 17.2.2021 určil termíny pro možnost zachování postupů a sestupů v sezóně 2020/21, konečné termíny pro restart soutěží a současně rozhodl o finančních kompenzacích pro oddílové platby i hráčské licence.

Klíčovým termínem určil výkonný výbor víkend 13. a 14. března, po kterém již napříč všemi regionálními soutěžemi nemohou být uplatněny přímé postupy a sestupy v sezoně 2020/2021. Aby byly soutěže spuštěny v uvedeném termínu, je nutné aby vláda ČR povolila začít trénovat nejpozději 5. března.

Soutěže budou opětovně zahájeny i v případě, že je nebude možné rozehrát do 14. března. V regionálních postupových soutěžích se následně poté bude hrát o umístění, které bude rozhodující pro případné doplnění soutěží pro sezonu 2021/2022. Tento přístup se používá, pokud se uvolní místo ve vyšší soutěži, vyplývá z platných řádů a využívá se po uzavření přihlášek do soutěží v červnu.

U nepostupových soutěží jako jsou turnaje přípravek, elévů a mladších žáků je cílem Českého florbalu nabídnout co největší množství termínů a turnajů pro zapojení všech družstev tak, aby se vrátila radost ze hry. 

Pokud nebude možný restart do 22. a 23. května, budou soutěže ukončeny. Český florbal se v takovém případě zasadí o organizaci speciálních turnajů pro ty, kteří budou mít zájem hrát. 

Soutěže je možné hrát až do 30. června!!!

Výkonný výbor již nyní rozhodl o systému kompenzací s cílem co nejvíce podpořit aktivitu oddílů a motivovat členy k pokračování florbalové činnosti i do následující sezony. Schválené kompenzace budou mít výrazný dopad na ekonomiku Českého florbalu, ještě důležitějším aspektem je však snaha, aby všechna družstva a všichni hráči obnovili svou činnost v následujícím ročníku.

Všem klubům budou kompenzovány oddílové platby za startovné a týmové soupisky ve výši 60 procent uhrazených nákladů na sezonu 2020/2021. V případě naplnění stanovených podmínek jako je přihlášení určitého počtu družstev mohou oddíly dokonce získat až 100 procent uhrazených nákladů. „Naším přáním je i nadále udržet co nejvyšší počet družstev, které se do soutěží v příští sezoně zapojí, což je dlouhodobě jeden z nejdůležitějších cílů pro florbal“ dovysvětlil prezident Českého florbalu.

Zpět na výpis článků