28.02.2021

Vzpomínky na TOP zápasy - Šimon Jandák

Šimon má během tří let z Prague Games tři medaile. Dvě zlaté a jednu bronzovou, každou z jiné věkové kategorie. To se jen tak někomu nepodaří. Za svůj TOP zápas vybral finále na Prague Games 2020, které se konalo dne 11.7.2020, kde v dresu FBC Letka vyhrál nad FBŠ Bohemians 4:3 po nájezdech. Tento zápas se mu vryl do paměti, protože si myslí, že předvedl dobrý výkon a pomohl týmu k vítězství.

I když se utkání konalo v době Covidu, tak i přesto přijelo do Prahy hodně lidí, aby nás mohli podpořit. Atmosféra na hale byla úžasná! Proti Bohemians jsme hráli už ve skupině, takže jsme přibližně věděli jak na ně. Zápas začal a my jsme ihned po startu věděli, že to nebude tak lehký a jednoznačný zápas jako ve skupině. Bylo to velmi vyrovnané utkání, šance byly na obou stranách. V 17. minutě, jeden z hráčů Pražanů udělal chybu a spoluhráč z mé pětky poprvé skóroval a šli jsme do vedení 1:0. Bohužel ihned po vhazování soupeř vystřelil na bránu a náš gólman si tak vybral slabší chvilku v turnaji a bylo vyrovnáno na 1:1. Mrzelo nás to, ale věděli jsme, že máme na to, abychom zápas dotáhli do šťastného konce i díky obrovské podpoře z tribuny. Minutu před koncem první poloviny, jsme se nechali zbytečně vyloučit za hru v šesti. Bohemians ihned využil přesilovou hru a my tak prohrávali 1:2 a takovým výsledkem skončila i první půle zápasu. Druhý poločas začal pro nás špatně a už po minutě hry jsme dostali opět branku a s námi to nevypadalo vůbec dobře. Celkem rychle jsme se z toho šoku oklepali, tlačili jsme soupeře, ale ne a ne dát gól. V 9. minutě druhé poloviny jsem nahodil míček na bránu a se štěstím se to dostalo přes mého kolegu z obrany až k jednomu z našich útočníků a ten po druhé v zápase skóroval. Super! 

Branek moc nepadalo, ale díky tomu, že se hrálo nahoru a dolů si myslím, že se zápas musel všem zúčastněným moc líbit.  Náš tlak se jen zvyšoval a všichni jsme měli velké odhodlání ho urvat na svou stranu. Zbývalo 5 minut do konce utkání, dostal jsem se na střed hřiště, nahrál Alexovi, který nekompromisně zakončil a na světelné tabuli se rozsvítil konečný stav 3:3. Zápas se pak už dohrával velmi opatrně, nikdo nechtěl udělat chybu a šlo se na nájezdy. Jako první jsme jeli my, jeden ze spoluhráčů přesně věděl, co udělá - vedeme 1:0. Následně náš brankář vychytal hráče Bohemky. Začala druhá série a byla řada na mě. Byl jsem tak nervózní, že jsem ani neměl jasnou představu, co chci vlastně udělat, ale nakonec jsem zkusil kličku do backhandu a se štěstím se balónek dokutálel za brankovou čáru. Strašně se mi ulevilo a cítil jsem u všech obrovskou radost, protože jsme věděli, že stačí, aby nás opět podržel náš gólman. Napětí v hale se dalo krájet, Bohemka neproměňuje a my můžeme slavit. Dokázali jsme to!
 

Zpět na výpis článků