23.04.2021

Vzpomínky na TOP zápasy - Alex Foltyn

I Alex odehrál doposud řadu skvělých a těžkých utkání, proto měl problém vybrat to své nejlepší, ale povedlo se. Nejčastěji vzpomíná na finále Prague Games v roce 2018 proti finským SC Urbans. A není divu, Alex Finy setnul třemi góly a výrazně se podílel na historickém úspěchu našeho klubu.

"Už od začátku to bylo vyrovnané utkání, většinu času jsme drželi míček my, ale v obraně protihráčů nebyly velké mezery, takže bylo těžké se dostat ke střele. Na konci deváté minuty prvního poločasu jsme udělali chybu v rozehrávce a soupeř nás za to potrestal. Hráli jsme dále často na míčku ale soupeř nás místy nepříjemně presoval. V polovině sedmnácté minuty soupeř udělal chybu při střídání, díky které jsme mohli se spoluhráčem jít sami na brankáře, spoluhráč mi přihrál do prázdné branky a já vyrovnal zápas na 1:1. Konec třetiny se odehrál ve vysokém tempu nahoru a dolů a my cítili, že máme o něco více ze hry.

Po začátku druhé třetiny jsme dostali protihráče na jeho polovině pod tlak a po zisku míčku a  povedené střele spoluhráče se míček odrazil přímo přede mě a já skóroval podruhé - 2:1. V páté minutě jsme měli přesilovku, kterou se nám bohužel nepodařilo využít. Za dalších pět minut jsme dostali další šanci na přesilovku. Tlačili jsme, ale vypadalo to, že už gól nedáme. V posledních pár sekundách přesilovky jsem vyjel od mantinelu až na osou hřiště a trefil jsem levý horní růžek. Z mé třetí branky v zápase se všichni radovali, ale ne moc dlouho. O tři minuty později jsme nechali soupeře vystřelit z dálky a se štěstím se míček dostal za záda našeho brankáře - 3:2. Okolo sedmnácté minuty jsme se nechali vyloučit. Soupeř toho chtěl využít a brzy odvolali jejich gólmana, aby se hrálo 6 na 4. V oslabení jsme blokovali střely a snažili jsme se aby se žádný balónek nedostal k našemu gólmanovi. Polovina oslabení byla za námi a štěstí se na nás usmálo, po zablokované střele se míček odrazil k Vojtovi Sasinovi a ten poslal míček do prázdné branky a upravil skóre zápasu na 4:2 pro nás. Protihráči ale věděli, že zápas ještě neskončil, hned po buly se do nás neskutečným způsobem pustili. Sekundu před koncem oslabení se jednomu z protihráčů povedlo dostat za naší branku a se štěstím dostat míček kolem tyčky do naší brány - 4:3. Do konce zápasu zbývalo něco přes minutu a byli jsme ve vedení pouze o jednu branku. Zápas se začal přelévat ze strany na stranu a byl to boj úplně o všechno. Deset vteřin před koncem zápasu se nám povedlo dostat na soupeřovu půlku, kde jeden z Finů fauloval a byl vyloučen. Poslední sekundy jsme dohrávali na soupeřově půlce.

Jakmile zápas skončil, vypukla nezapomenutelná euforie, všichni jsme se rozběhli ke gólmanovi, začali po něm skákat a radovat se. Zápas to byl těžký, ale věřím, že jsme byli o něco lepším týmem a zcela po zásluze tento velký turnaj vyhráli." 
 

Zpět na výpis článků