19.10.2021

Po pěti zápasech jsou starší žáci bez ztráty bodu

V sezoně 2017/18 postoupili starší žáci do nejvyšší ligy starších žáků a od té doby si svou pravidelnou účastí a výsledky v této soutěži vydobyli respekt u soupeřů zvučných jmen. V letošní sezoně po pěti odehraných kolech naši starší žáci prozatím neztratili ani bod a mohou se pochlubit například skalpem FBC Ostrava. V polovině základní části okupují krásnou druhou příčku Moravskoslezské ligy.

Kategorie starších žáků hraje dlouhodobou soutěž o 10 týmech, kde se za jednotlivé zápasy přidělují body za výhru a remízu do tabulky. Zhruba jednou za tři týdny se sjede pět týmů z našeho kraje dle losu na jedno místo a každý z nich odehraje dva zápasy (každý zápas se hraje na tři třetiny). Hraje se na hřišti 36x18 metrů pět hráčů v poli a jeden brankář. Po odehrání zápasů každý s každým se týmy podle získaných bodů rozdělí na dvě skupiny. Nejlepších pět se utká mezi sebou každý s každým třikrát ve skupině o vítěze a horších pět každý s každým třikrát ve skupině o umístění. Vítěz z lepší skupiny postoupí na mistrovství ČR starších žáků a nejhoršímu týmu z druhé skupiny hrozí sestup do nižší soutěže.

Před sezónou náš tým posílili útočník Daniel Kantor, který přišel do týmu trenéra Vojtěcha Gvuzda rozvíjet svůj talent ze spřátelené Karviné a brankář Šimon Janša z nedalekých Domaslavic. Oba do kolektivu zapadli tak jak je potřeba a stali se už při letních turnajích tahouny týmu. Tým pak doplňují šikovní mladší žáci.

Starší žáci se v létě zúčastnili velkého počtu turnajů - neligový turnaj ve Stonavě, Open Game v Brně, Prague Games v Praze, Ostrava cup, Unyp cup v Praze nebo Moravian cup v Olomouci, kde dokázali vybojovat stříbrné medaile.

Odehrané ligové zápasy starších žáků:

19.09.2021  FBC ČPP OSTRAVA - 1. SFK Havířov 6:10
19.09.2021  1. SFK Havířov - FbC KOVO KM Frýdek-Místek 13:3
03.10.2021  1. SFK Havířov - FbC Coyotes Jablunkov 15:1
03.10.2021  1. SFK Havířov - FBC Vikings Kopřivnice 6:3
17.10.2021  1. SFK Havířov - FBC Intevo Třinec 5:0

Tabulka soutěže
https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/ms-liga-starsich-zaku

Celkové statistiky
https://www.ceskyflorbal.cz/souteze/ostatni/ms-liga-starsich-zaku-A/statistiky

Zpět na výpis článků