20.01.2022

Junioři jedou jako tank

První sezónu v historii juniorské kategorie zažívají naši junioři. Tým poskládaný z dvou hráčů 2004, kteří budou junioři ještě v příštím soutěžním ročníku a doplněn ještě mladšími dorostenci ve věku 16 a 15 let si vede nad očekávání dobře a zdá se, že pokud se nestane něco neočekávaného, tak jejich letošní tažení bude zakončeno postupem do vyšší juniorské soutěže.

Před sezónou
Předsezónní plány byly obehrát v juniorské kategorii co nejvíce hráčů a posbírat zkušenosti v zápasech se staršími soupeři. V té době by lepší střed tabulky byl určitě přijatelný, jak pro hráče, tak pro trenéra. Kdo by to byl řekl, že tak mladý tým ve své juniorské premiéře po čtrnáctém odehraném zápase bude mít na kontě 42 bodů a patnáctibodový náskok na druhý tým soutěže. Zvláště, když až do Vánoc v týmech soupeřů nastupovali i hráči ročníku 2002, kteří měli od florbalového svazu povolenou výjimku. Až pětiletý věkový rozdíl dokázali junioři vedení trenérem Filipem Kubíčkem totálně eliminovat.

Po prvních zápasech
Po prvních dvou turnajích ve Stonavě a v Orlové měli junioři za sebou čtyři zcela vyrovnané zápasy proti Opavě, Frenštátu, Orlové a Jablunkovu. Dva z nich skončily jen o jednu branku a kluci z SFK výsledek otáčeli až v posledních minutách. Poté se od třetího turnaje v utkáních projevil kvalitní trénink a hráči začali v zápasech zcela dominovat ve hře s míčkem. Někteří soupeři se zmohli jen k tomu „zaparkovat autobus“ na své polovině. V některých případech to při takovém věkovém rozdílu působilo přinejmenším trapně. 

V půlce sezóny
Velké oslabení potkalo skvěle rozjetý juniorský tým v průběhu listopadu, kdy trenér musel počítat s dlouhodobými ztrátami hned tří klíčových hráčů. Nicméně ostatní členové týmu svoji úlohu i v menším počtu zvládli perfektním způsobem a dokázali dále sbírat body za výhry.

Nyní
Soupisku juniorů vhodně doplnil Kuba Kos z Horní Suché, poslední turnaj si tým připsal vysoké výhry proti P.E.M.A Opava i Bruises Opava a sedm utkání před koncem soutěže tým hrající v naprosté pohodě kráčí k cíli, na který v záři nikdo nepomýšlel.

Díky za přístup k tréninkům a skvělou reprezentaci klubu!

Zpět na výpis článků