03.03.2019

Přípravka pořádala turnaj ve Stonavě

Dne 2.3.2019 naše nejmladší kategorie pořádala domácí turnaj v nedaleké Stonavě, ve které se postupně střetla se těmito týmy: FBC Orca Krnov, 1. FBK Rožnov p/R, FBC Český Těšín a 1. SC TEMPISH Vítkovice Lvíčata.

1. SFK Havířov Bílí – FBC ORCA Krnov        6:6 (2:4, 4:2)
Jelikož jsme turnaj pořádali, čekal kluky ihned první zápas turnaje a soupeř z Krnova. Očekávání ohledně vlažného vstupu do utkání bylo naplněno, ovšem není se co divit, v tak brzkých ranních hodinách je to naprosto normální, a zvláště u dětí. Po pár odehraných minutách zápasu se již tempo stabilizovalo a hra se přelévala nahoru a dolů, šance si tvořily oba celky, nicméně po první půli byl větší úsměv na tváři znát na hráčích v zelených dresech (Krnov), kteří po dobře využitých gólových příležitostech vedli 2:4. Po krátké pauze a po dobře zvolené ústní motivaci od domácího trenéra Michala šly děti do druhé půle s ještě větším nasazením, nežli tomu bylo v první půli. Obraz hry se nijak zásadně nezměnil, stále to byl florbal nahoru a dolů, nutno dodat, že pro oko diváka na první zápas turnaje velmi atraktivní. Zásadní rozdíl byl v proměněných gólových příležitostech, které po druhém poločase byly ve prospěch na straně našich bojovníků. Za velmi vyrovnaný průběh zápasu se tyto dva týmy rozešly po remíze 6:6 smírně s jedním bodem do turnajové tabulky.

1. SFK Havířov Bílí – 1. FBK Rožnov p/R        8:1 (4:0, 4:1)
V druhém zápase nás čekal tým, který je součástí západních Beskyd. Rožnovští hráči dojeli s velkým odhodláním a nadšením ve tváři, které od první minuty utkání dávali najevo v herním projevu, nutno ovšem podotknout, že stejně tomu bylo u hráčů domácího celku. Zápas se pod kontrolu našich hráčů dostal téměř od začátku. Byla k vidění ihned týmová spolupráce, samozřejmě že individuální akce se v první polovině také projevovaly, nicméně kluci v první poločase ukázali snad všechny své schopnosti a dovednosti a dle toho také vypadalo skóre po první půli, kdy na světelné tabuli svítil stav 4:0. Do druhé půle šli kluci s čistou hlavou a projevilo se to i na čepelích. Havířovští navázali na týmovou spolupráci, která jim přinesla tížené ovoce v podobě vstřelených gólů a vítězného utkání. Za zmínku stojí, že Rožnovští nedojeli v příliš hojném počtu, nicméně i tak prokázali velkou kvalitu a hlavně bojovnost, která se jim nedala v žádném případě upřít. 

1. SFK Havířov Bílí – FBC Český Těšín         13:5 (9:3, 4:2) 
Třetí zápas v pořadí byl pro změnu se soupeřem z východní strany České republiky. Český Těšín dojel, stejně jako naši kluci, v hojném počtu. Od prvních minut utkání bylo zřetelné, že o góly nebude nouze. Pokud byl první zápas nahoru a dolů, pak tento byl dvojnásob. Šance na jedné straně znamenala ihned protiútok a zároveň šanci na druhé straně. V první polovině, za osm minut padlo úctyhodných 12 branek, přičemž devět vstřelili kluci z Havířova. Ačkoliv stav vypadal poněkud jednoznačně, obraz hry byl v celku vyrovnaný. Těšín měl o něco méně šancí, ne-li stejný počet, nicméně neměli v tomto zápase takové to sportovní „štěstíčko“, které je někdy pro vstřelení gólů potřeba. Zmiňované „štěstíčko“ jim nejspíše vzali domácí borci, kteří snad využili vše, co se dalo. Po první půli by se mohlo zdát, že zápas byl rozhodnut, to ovšem není nikdy, dokud nezazní poslední finální hvizd, čehož si Český Těšín byl vědom. Český Těšín v druhé půli přidal počet šancí, ale počet vstřelených branek oproti první půli nikoliv. V posledních minutách už domácí kontrolovali hru s míčkem na čepelích a během závěru si vytvořili i pár slibných šancí, kdy některé z nich proměnili i ve vstřelenou branku a zaslouženě si z tohoto utkání připsali tři body do tabulky. 
 
1. SFK Havířov Bílí – 1. SC TEMPISH Vítkovice Lvíčata     5:12 (3:8, 2:4)
Jak se říká, to nejlepší nakonec. Toto přirovnání bylo adekvátní k poslednímu zápasu pro domácí celek. Domácí na palubové ploše přivítali tým z Vítkovic. Samozřejmě domácí hráči vnímali Vítkovice jako těžkého soupeře, nicméně jim bylo vysvětleno, že hráči z Vítkovic jsou stejní hráči, jako oni, z masa a kostí. Začátek utkání byl ve famózním tempu, které vydrželo až do konce utkání. Domácí borci se ujali vedení a zápal pro hru byl znát i mimo hřiště ohraničené mantinely. Vítkovičtí hráči ihned vzápětí srovnali a toto rychlé vyrovnání jim dodalo klid na čepelích i v hlavách. Naši hráči bojovali, vydávali ze sebe maximum, vytvářeli si i dobré gólové příležitosti, nicméně Vítkovičtí trestali vše, co se dalo a bylo to znát na poločasovém skóre. Ačkoliv výsledek v první půli 3:8 byl pro naše kluky krutý, jelikož v herním projevu nezaostávali, museli tento fakt akceptovat a do druhé půle jít s odhodláním, že s výsledkem něco provedou. Což se také stalo, v druhé půli dokázali Havířovští lépe bojovat v osobních soubojích a nedávali tak tolik příležitostí hostujícímu celku ke skórování. Ačkoliv si hráči SFK body z toho utkání nevybojovali, vybojovali si další velmi důležité zkušenosti z takto kvalitního zápasů do svého budoucího účinkování ve florbalové sféře. 

Konečně pořadí turnaje:
1. 1. SC TEMPISH Vítkovice Lvíčata 
2. 1. SFK Havířov Bílí
3. FBC Český Těšín
4. FBC ORCA Krnov
5. FBK Rožnov p/R

Nejmladší kategorie v sobotním Stonavském turnaji vybojovala krásné druhé místo, přičemž hlavním pozitivem tohoto úspěchu byl herní projev dětí. Jejich nasazení, bojovnost a chuť hrát a vidina v jejich očích, že je tento sport baví je v tomto věku hlavním faktorem. 

Sestava:
Brankář: Rudolf Jakub
Hráči: Koriec Matyáš, Malíř Alex, Ďuráš Josef, Ďuráš Jakub, Koukal Filip, Sasin Marek, Kocybal Jan, Bernatík Daniel, Ficenc Tomáš, Richter Theo, Novák Filip, Rychlík Jan Daniel, Šiler Vojtěch. 

Závěrem bychom chtěli poděkovat hráčům za příkladnou reprezentaci oddílu. 

Zpět na výpis článků