23.02.2019

Plný počet bodů starších žáků v nové hale v Paskově

Poslední únorovou sobotu zavítal náš tým do nové sportovní haly v Paskově k odehrání 17. kola ligy starších žáků. Soupeřem našich kluků byli kluci z Bílovce a domácí tým z Paskova.

FBC Spartak Bílovec  8 : 12  1. SFK Havířov
V prvním zápase náš čeká urostlý tým z Bílovce. Je jasné, že silově našeho soupeře nepřetlačíme, technicky máme však navrch a na konci první třetiny vedeme o tři branky. Než však zazní první siréna, během minuty lehce ztrácíme vedení a je to rázem 5:5. Trenér o přestávce připomíná klukům, že florbal je kolektivní sport a na „Kanadu“ se nehraje. Borci jdou do sebe a hezkými kombinacemi navyšují skóre na konečných 8:12. Byl to fyzicky náročný zápas, ale tři body za vítězství jsou doma.

PASKOV SAURIANS  3 : 9  1. SFK Havířov
Druhým naším soupeřem je domácí tým z Paskova. V první třetině je k vidění opatrný florbal a především domácí tým sází na zataženou obranu a rychlé protiútoky. Tato taktika nese své ovoce a Paskov po první třetině vede 2:1. Brankostroj našeho týmu však nabírá otáčky a úspěšně prolamujeme paskovský beton celkem devíti brankami.
Mise je splněna, získáváme plných šest bodů a náš mladý tým stále živí naději umístit se do elitní pětky v nejvyšší lize starších žáků. O všem rozhodne poslední turnaj základní části, kde se střetneme s ostravskými celky FBC a MVILem.

Sestava: René Nieslanik (G), Martin Funiok (G), Adam Chlebík, Šimon Jandák, Vojtěch Sasin, Lukáš Galla, Jan Chudoba, Radek Stolárik, Jan Zaoralek, Ryan Stejskal, Ondřej Matzner, Vojtěch Petřík, Adam Kolodziej, Alex Foltyn  

Trenéři: Filip Kubíček a Vojtěch Gvuzd

Zpět na výpis článků