08.04.2019

Starším žákům začala nadstavbová část

Dne 24.3.2019 odehráli naši starší žáci své první dva zápasy v nadstavbě Moravskoslezské ligy a zároveň to byly předposlední dva zápasy v sezóně 2018/19. Padlo celkem 26 gólů, z toho 13 do sítě soupeřů a 13 do sítě našich brankářů.

1.SFK Havířov  7 : 7  FBC Spartak Bílovec
V prvním zápase proti Bílovci se nám podařil start zápasu, kdy jsme se dostali do vedení už po 9 sekundách hry přesnou střelou Lukáše Gally. V první třetině Bílovec dokázal stav srovnat, ale vedení jsme si obratem vzali zpět brankou Radka Stolárika. Využitá přesilovka z hole Šimonem Jandákem v úvodu druhé třetiny a následná branka Honzy Chudoby, který překvapil přemisťujícího se brankáře od pravé tyčky k levé, znamenaly vedení už 4:1. Od stavu 4:1 nastala přestřelka mezi oběma týmy, góly padaly téměř každou minutu a po 2. třetině na tabuli svítil výsledek 6:4. Za nás skórovali Alex Foltyn a Ondra Matzner. Ve 3. třetině jsme se opět dostali do tříbrankového vedení 7:4 výstavní trefou Adama Kolodzieje, ale závěr zápasu jsme vůbec nezvládli, Bílovec využil našich chyb a vyrovnal stav na 7:7. Gól na 8:6 byl však velice blízko, škoda. Z tohoto zápasu si tak připisujeme alespoň 1 bod do tabulky.

1.SFK Havířov  6 : 6  1.MVIL Ostrava
Druhý zápas měl o něco vyrovnanější průběh než ten první a byli jsme svědky dvou obratů. Start zápasu nám zase, stejně jako v prvním zápase vyšel. Opět v 1. minutě, tentokrát po 42 sekundách otevřel skóre rychlou brankou Lukáš Galla. Za stavu 1:0 nastal první obrat. Do konce 1. části se MVIL trefil dvakrát z protiútoku a vedl 2:1. Ve 2. třetině ostravský celek zvýšil svou aktivitu a dostal se do dvoubrankového vedení 3:1. Tady nastal obrat č.2, během dalších 5 minut jsme vedli 4:3 po dvou slepených brankách Stolárika a Jandáka z přesilové hry. Tentokrát ale MVILU stačilo na odpověď pouze 15 sekund. Když rozhodčí ukončil bláznivou 2. třetinu, bylo to 4:4. Ve 3. části jsme se nejprve dostali do vedení 5:4 díky spolupráci Sasin - Jandák, ale opět přišla rychlá odpověď ze strany ostravského celku - 5:5. Necelé 2 minuty před závěrečnou sirénou jsme dokázal po pohledné akci, kterou zakončoval Stolárik vstřelit gól na 6:5. Jelikož jsme dvakrát pohrdli prázdnou brankou, bylo to z naší strany co se týká vstřelených branek vše a Ostravě se povedlo střelou z dálky tři sekundy před koncem při hře bez brankáře proti čtyřem našim hráčům v poli vyrovnat. Zápas tak skončil 6:6 a i z druhého utkání si odvážíme bod do tabulky.

Poslední kolo je na programu 14. dubna ve Stonavě.

Autor: Radek Stolárik

Zpět na výpis článků