25.07.2019

Z Prague Games vezeme dvě sady medailí!

Největší letní florbalový turnaj pro mládež Prague Games se v letošním roce uskutečnil v termínu 8. - 11.7.2019 v Praze. 16. ročníku Prague Games se zúčastnilo celkem 409 týmů ze 14 zemí světa v 11 věkových kategoriích. 1. SFK Havířov měl zastoupení ve třech věkových kategoriích B12, B13 a B14.

V kategorii do 14 let v konkurenci 44 týmů se klukům povedly zápasy úvodního dne na výbornou. Přehráli Mladou Boleslav i norského mistra Ajer IBK. Proti norům si přivodili zranění naši dva klíčoví hráči a silný finský tým EräViikingit jsme proto potrápili jen v prvním poločase. Druhý jsme fyzicky nezvládli a ve skupině skončili druzí. V šestnáctifinále jsme ještě zvládli s vypětím všech sil otočit zápas proti ruské Barracudě a postoupili dále. V osmifinále proti Rubene už se to bohužel nepovedlo a zápas v normální hrací době skončil remízou. V nájezdech byl šťastnější lotyšský soupeř a bohužel ukončil cestu našich nejstarších kluků turnajem.

V kategorii do 13 let se o rok mladším dětem reprezentujícím náš klub podařilo dosáhnout na medaile bronzové a ze čtyřiceti účastníků v kategorii B13 jsme dopadli nejlépe ze všech účastníků z České republiky. V utkáních proti Plzni, švýcarské Basileji a ruské Barracudě jsme uspěli a z prvního místa ve skupině vstoupili do play off, kde jsme postupně narazili na Prague Tigers, švédské Hässelby a finský SC Urbans. Těsně před branami finále naše rozjeté talenty zastavil švýcarský Köniz, což pro nás znamenalo zisk bronzových medailí, protože na turnaji se utkání o 3. místo nehraje.

V nejmladší kategorii do 12 let startovalo celkem 32 týmů a naši mládežníci obhajovali turnajové vítězství z minulého roku. Cesta turnajem opět začala zápasy ve skupině, kde si kluci poradili se švýcarským Zug United, pražským Chodovem a družstvem Jingvu z Číny. V následném play off jsme postupně přehráli družstva FBC Skala z Ukrajiny, Záhorskou Bystricu, Tatran Střešovice, Florbal Vsetín a ve finále turnaje v krásné aréně Sparty na Podvinném mlýně jsme vyzvali brněnské Bulldogs. 
Na celkové prvenství to tentokrát našim klukům v kategorii B12 nevyšlo, zisk stříbrných medailí z letošního ročníku oblíbeného turnaje je však pro 1. SFK Havířov a celé město Havířov po loňském vítězství dalším velkým úspěchem.

Pyšníme se tak sbírkou zlatých, stříbrných i bronzových medailí z prestižního světového turnaje, kterou jsme stihli zkompletovat během posledních dvou turnajových ročníků.

Náš Vojta Sasin byl vyhlášen nejlepším hráčem celého turnaje v kategorii dětí do 12 let.

Sestava 1. SFK Havířov B12: Michal Wróbel, Vojtěch Sasin, Samuel Strakoš, Adam Chlebík, Tobiáš Plaček, Matyas Basta, František Benda, Michal Cebák, Matěj Janeček, Daniel Kantor, Viktor Kuš, František Kuš,  Jakub Maceček, Jakub Tyč, Matěj Varkoček, Matěj Šoltys Trenéři: Václav Šimčík, Radim Varkoček a Tomáš Ficenc

Sestava 1. SFK Havířov B13: Robert Grim, Lukáš Gola, Alex Foltyn, Jan Chudoba, Šimon Jandák, Samuel Vraník, Filip Šafarčík, Jan Urbánek, Tobiáš Prasek, Dominik Brückner, Lukáš Galla, Vít Magera, Sebastián Rózański, David Vaněk, Vojtěch Zmuda Trenéři: Petr Chudoba a Zdeněk Bartoš

Sestava 1. SFK Havířov B14: René Nieslanik, Jakub David, Alex Foltyn, Šimon Jandák, Vojtěch Sasin, Matouš Laštůvka, Jiří Martynek, Ondřej Matzner, Vojtěch Petřík, Ondřej Pluhař, Radek Stolárik, Zaoralek Jan, Lukáš Galla, Jan Chudoba Trenér: Vojtěch Gvuzd

Autor: Tomáš Ficenc

Zpět na výpis článků